Judit
-2 °C
8 °C

Hit, terror, szeretet

2003.07.29. 11:05
Kapcsolódó cikkek (1)
Terrorista támadás, vagy egy megkeseredett apa kétségbeesett segélykiáltása - két magyarázat a Hit Gyülekezet templomában vasárnap lezajlott botrányra. Révay József állítása szerint csak három éve halott fiára emlékezett volna. A Gyülekezet szerint zsarolt és támadott. Révayt vagy megverték, vagy nem.
"Terrorista jellegű támadás" zavarta meg a Hit Gyülekezete vasárnapi istentiszteletét - legalábbis az egyház hétfői közleménye szerint. A vallási közösség szerint Révay Zoltán "előre megtervezetten" egy "fegyvernek látszó tárggyal - egy személyvédelmi hangjelzővel - fenyegetőzve" szakította meg az istentiszteletet.

A Hit Gyülekezete garázdaság és közfeladatot ellátó személy veszélyeztetése miatt tett feljelentést a Révay és a Jezsó Ákos, a Magyar Nemzet szintén a helyszínen tartózkodó újságírója ellen.

Bibliával fenyegetett

A Magyar Nemzet szerint a fegyvernek látszó tárgy valójában egy Biblia volt. A könyvet Révay Zoltán tartotta a kezében. A lap szerint a vidéki kőfaragó fia halálának harmadik évfordulójáról kívánt megemlékezni. A fiú a Hit Gyülekezet tagja volt, operatőri munkát végzett az egyháznak. Három éve autóbalesetben vesztette életét.

Ki ütött kit?

Révay szerint felszólalása után nyolc biztonsági ragadta meg és kirángatta a templomból. A Magyar Nemzet keddi számában megjelentek szerint a gerincsérült férfit a "gerincénél fogva fejjel lefelé rádobták a Hit csarnok parkolójában található padok egyikére", a férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Hit Gyülekezete szerint Révay és a Magyar Nemzet állításai hamisak. Révayt nem bántalmazták, intézkedésre is csak azután került sor, hogy az aggresszív férfi rátámadt az őt megnyugtatni akaró segédlelkészre - írja közleményében a gyülekezet.

A Hit Gyülekezete istentiszteleteit általában a Magyar ATV közvetíti. Bár a felvétel könnyen igazságot teremthetne, a vasárnapi istentiszteletről az ATV nem közvetített. Helyette egy régebbi istentisztelet képeit sugározták, felvételről.

"Az apai fájdalom három év után tört ki belőlem" - nyilatkozta az esetről Révay az MTI-nek. Mint mondta, csak fia haláláról akart megemlékezni.

Szobota Zoltán, a Gyülekezet szóvivője szerint "Révay soha nem kérte, hogy emlékezzenek meg a fiáról". Elmondása szerint a Gyülekezet százezer forint gyorssegéllyel támogatta a "gyülekezzettel össze nem függő" halálos baleset után a Révay családot, és ügyvédet is fogadtak a vétkes autóssal szemben. Állítása szerint a család az ügyvéd segítségével több millió forintos kártérítési pert nyert.

Szobota szerint Révay több ízben is zsaroló leveleket írt a Gyülekezet vezetőségének, legutóbb másfél éve követelt minden ok nélkül hat és fél millió forintot.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.