Auguszta
4 °C
22 °C

Az Interpol lesz a terroristaellenes harc koordinátora

2001.09.25. 19:02
Az Interpol a világ valamennyi rendészeti szervét felszólítja arra, hogy a legteljesebb mértékben használják ki az általa nyújtott szolgáltatásokat. A terrorizmus elleni határozatot fogadott el a világszervezet Budapesten tartott hetvenedik közgyűlése.
Egyhangúlag fogadta el az Interpol 70. közgyűlésén részt vevő 135 küldöttség azt a terrorizmus elleni határozatot, amely új korszakot nyit a nemzetközi szervezet történetében és a globális terrorizmus elleni harc kulcsszereplőjévé, első számú koordinátorává teszi azt.

Az Interpol-vezetők keddi budapesti sajtótájékoztatóján John Abbott, az Interpol európai alelnöke elmondta: a keddi ülésen elfogadott határozat a világ valamennyi rendészeti szervét felszólítja arra, hogy a legteljesebb mértékben használják ki a világszervezet által nyújtott szolgáltatásokat, fokozzák az országok közötti együttműködést és az információ-megosztást. A világszervezet a terroristacselekményekhez kapcsolódó gyanús pénzmozgások nyomon követésére szolgáló rendszerek kidolgozását is vállalja.

A közgyűlés az Egyesült Államokat ért terrortámadásokat hidegvérű tömeggyilkosságnak és az emberiség ellen elkövetett bűnnek bélyegezte határozatában. A fórum a döntés meghozatala előtt meghallgatta Thomas V. Fuentesnek, az FBI Szervezett Bűnözés Elleni Részlege vezetőjének a szeptember 11-i terrorcselekményekről, illetve az azt követő nyomozásról szóló, valamint Kolumbia, az Arab Liga, Németország és Spanyolország terrorizmussal kapcsolatos beszámolóját is.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!