Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

A Törzsasztalban Jánosi György

2003.08.28. 14:22
Az MSZP választmányi elnöke, János György lesz a Törzsasztal vendége pénteken 10 órakor. A politikus az elmúlt hetekben alaposan felbolygatta az állóvizet az MSZP-n belül, amikor felvetette, tisztázni kellene többek között utódja, Gyurcsány Ferenc sportminiszter ingatlanszerzését is. Kérdezzen Jánosi Györgytől!
Jánosi a legmagasabb pártfunkcionárius, aki bírálatot fogalmazott meg a kormánnyal szemben, amikor az elmúlt héten olyan nyilatkozatot tett, miszerint az MSZP-nek tisztáznia kell a sportminiszter, Gyurcsány Ferenc ingatlanügyeit és a "brókerügyet". Nyilatkozata a pártban vihart kavart, párttársai szerint ezzel a témával nem a sajtó nyilvánossága előtt kellett volna előhozakodnia. Ezután Medgyessy Péter miniszterelnök az MSZP elnökségének csütörtöki budapesti ülésén azt hangsúlyozta: meg kell őrizni a kormány és a szocialista párt morális alapját. A zárt tanácskozáson történteket ismertető Kovács László pártelnök pedig kijelentette: "a Magyar Szocialista Pártnak nincsenek ügyei". Amit pedig Gyurcsány Ferenc üzletemberként tett, az az üzleti morált érinti, és miniszteri feladataival nincs összefüggésben. Kovács elmondása szerint a sportminiszterrel kapcsolatos elnökségi állásponttal a testület ülésén jelen lévő Jánosi György is egyetértett.

Jánosinak a sok vitát kiváltó nyilatkozatával viszont sikerült elérnie, hogy a jövő héten a kormány és a párt vezetői egy asztalhoz üljenek, hogy "tiszta vizet öntsenek a pohárba".

Jánosi pozíciója a párton belül erős, még Kovács László pártelnöknek sem sikerült a tavaszi kongresszuson saját választmányi elnöki jelöltjét elfogadtatnia a párttal vele szemben. Az MSZP Jánosi Györgyre szavazott, később azonban mégis kiesett a pikszisből, elveszítette sportminiszteri pozícióját, helyére a "miniszterelnök embere", Gyurcsány Ferenc került.

Eljött a visszavágás ideje, vagy Jánosi valóban a pártért aggódik? Itt az alkalom, hogy ezt Ön is megkérdezze tőle.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.