Salamon
7 °C
13 °C

Tovább nyomoznak Torgyán Attila ügyében

2001.07.17. 10:20
Az RTL Klub információval ellentétben tovább folyik a nyomozás Torgyán Attila, a kisgazdapárt elnökének fia ügyében. A rendőrség még mindig befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja a kazettaügyben.
Nem zárult még le a nyomozás Torgyán Attila ügyében - tájékoztatta az Indexet az ORFK kommunikációs osztályának munkatársa. Így még arra sem kerülhetett sor, hogy vádemelési javaslattal az iratokat átadják az ügyészségnek. Bánáti János, a gyanúsított ügyvédje az RTL Klub riportjára reagálva az Indexnek elmondta: nem tud arról, hogy lezárták volna a nyomozást. Ha az idő folyamán ez mégis megtörténne, a rendőrségnek szerinte akkor sem lenne elegendő bizonyítéka ahhoz, hogy tényleg vádat is emeljenek védence ellen.

Az RTL Klub hétfőn azt közölte: lezárták a nyomozást a kisgazda pártelnök fia ügyében, és a rendőrség vádamelési javaslattal élt.

Márciusban hallgatták ki először gyanúsítottként

A Népszava által kirobbantott kazettaügyben márciusban hallgatták ki gyanúsítottként Torgyán József fiát. A rendőrség befolyással való üzérkedéssel gyanúsítja. Deésy Géza vállalkozó januárban jutatta el a Népszavának azt a hangfelvételt, amely szerint költségvetési forrásból származik az a pénz, amit Torgyán Attilának adtak át 2000 tavaszán, hogy apjánál, az akkori földművelésügyi miniszternél közbenjárjon egy pályázat kedvező elbírálása miatt. Deésy állítja: abból az ötmillióból fedezték a költségeket, amit az Agropark Kht. egy tanulmányra nyert, de nem készített el. A hárommillió, majd további másfél millió forintot Benczéné Tóth Judit ügyvédnőnek kellett célba juttatnia.

A kihallgatások során az ügyvédnő elismerte, hogy átvette a pénzt, azt viszont tagadta, hogy átadta volna Torgyán Attilának. Az egykori kisgazda miniszter fia szintén tagad.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!