Auguszta
4 °C
22 °C

Korábbi vezérigazgatóját mószerolja a K&H

2005.09.09. 13:14
Súlyosabb következtetések vonhatók le a K&H szerint azokból a dokumentumokból, amelyeket most juttattak el a bírósághoz.

A K&H Equities az ügyfelek jogos ügyfélköveteléseit kifizette azoknak, akik a brókercégnél 2003 nyarán feltárt szabálytalanságok érintettjei voltak, tájékoztatta a cég az Indexet. Ezen kívül az Equities, mint az ügy egyik sértettje, beadványokat nyújtott be a nyomozóhatóságokhoz, hogy minimalizálja a társaságot ért kárt, védve ezzel jelenlegi ügyfelei és tulajdonosai érdekeit.

"A K&H Equities és tulajdonosa, a K&H Bank mindvégig teljes mértékben együttműködött a hatóságokkal az általuk folytatott különböző vizsgálatok során, és minden olyan esetben, amikor az szükségszerű volt, a brókercég feljelentéssel élt a rendőrség felé" - szögezik le az Indexhez eljuttatott dokumentumban, amely szerint az Equities és a bank "az érintett ügyfelek jogos igényeit kielégítette. A brókertársaság eddig is és ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy a társaság kárát csökkentse, megfelelve ezzel mind jelenlegi ügyfelei, mind tulajdonosai elvárásainak".

A rendőrségi nyomozás befejezésekor a K&H Equities, mint az ügy sértettje gondosan áttanulmányozta a rendőrség által feltárt bizonyítékokat. Mindazon az esetekben, amelyekben nyilvánvaló eltérés mutatkozott a K&H Equities által feltártak és a hatóságoknak az egyes személyek visszaélésekkel kapcsolatos felelősségéről és érintettségéről tett megállapításai között, a K&H Equities erre hivatalos formában felhívta a hatóságok figyelmét.

A közelmúltban ilyen beadványt nyújtottak be a Fővárosi Főügyészséghez a K&H Bank korábbi vezérigazgatója, Rejtő E. Tibor, valamint a Betonút Rt. többségi tulajdonosa, Dunai György "vonatkozásában". A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint a K&H-s beadványok számos olyan további nyomozati cselekményt javasolnak, amelyeket nem folytattak le az eredeti nyomozati eljárásban, és amelyek más, súlyosabb következtetéshez vezetnének bizonyos személyek visszaélésben játszott szerepére vonatkozóan.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.