Natália
-3 °C
7 °C

Még nem írták meg Kulcsár kiadatási kérelmét

2003.07.22. 08:38
A Fővárosi Bíróság még nem döntött Kulcsár Attila, a sikkasztással gyanúsított bróker ügyében a nemzetközi bírói elfogatóparancs kibocsátásáról. Az ügyészség erre irányuló kérelme pénteken megérkezett, azonban az elbíráláshoz nélkülözhetetlen iratok csak hétfőn kerültek a bíróság elé. A Blikk szerint a jelenleg ausztriai őrizetben lévő Kulcsár utolsó banki tranzakciója az volt, hogy a Betonút Rt. értékpapírjainak egy részét 50 millió forintért eladta a egy már felszámolt ír cégnek.
Az Igazságügyi Minisztériumban a Népszabadságnak elmondták: a miniszter a bírói elfogatóparancs kibocsátása után dönt a kiadatási kérelem előterjesztéséről.

Még 35 napja van a rendőrségnek

Amennyiben kiadatási kérelemmel él, úgy a dokumentumokat elküldik Ausztriának. A tárcának erre az elfogástól számított negyven napja van, eddig tart az ideiglenes kiadatási őrizet. Az osztrák hatóságok eljárása egy-két hónapot vehet igénybe. Ha viszont az elfogott hozzájárul a kiadatásához, egyszerűsített eljárást is lehet alkalmazni. Ekkor az osztrák hatóság még a magyar kérelem megérkezése előtt hozzájárulhat a kiadatáshoz, így az illetőt akár egy-két héten belül is átadhatják.

A Betonút 7,4 milliárdot bukott

A rendőrség birtokában lévő dokumentumok szerint Kulcsár utolsó banki tranzakciója az volt, hogy a Betonút Rt. értékpapírjainak egy részét 50 millió forintért eladta egy már felszámolt ír cégnek - értesült a Blikk. A Montrade a vételi árat átutalta Kulcsárnak, a Betonút Rt. azonban egy fillért sem látott belőle. Az iratok szerint a Betonút Rt. összesen 7,4 milliárd forintot vesztett Kulcsár tevékenysége miatt, mivel a bróker ennyiért adta el a cég neki átnyújtott összes értékpapírját. A Blikk szerint Kulcsár a Montrade-nek 2 milliárdért, Libéria tiszteletbeli konzuljának 125, egy újságkiadó részvénytársaságnak 42, egy kereskedelmi rádiónak, egy off-shore cégnek 71 és egy játékkaszinónak 74,5 millióért adott el az értékpapírokból.

Újabb gyanúsítottak?

Blikk értesülései szerint átkutatták Kulcsár elfogása előtti utolsó lakhelyét, azonban a bécsi Intercontinentál Hotelben a bróker fogkeféjén és néhány ruháján kívül semmit sem találtak. A bróker a bécsi szállodában mindent készpénzzel fizetett.

A bulvárlap információi szerint a nyomozók hamarosan újabb gyanúsítottakat fognak megnevezni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.