Ambrus
-7 °C
3 °C

A Jobbikba igazolhat a Fideszben különcnek tartott képviselő

2004.04.08. 12:56
Valószínűleg eggyel csökken a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának létszáma, miután sajtóértesülések szerint Körömi Attila a jövő héten kilép a frakcióból. A különcnek tartott képviselő a hírek szerint a Jobbik embereként kíván politizálni az Országgyűlésben, döntéséről azonban a Jobbik elnökségének egyelőre nincs tudomása.
Körömi Attila fideszes országgyűlési képviselő csütörtökön sem megerősíteni, sem megcáfolni nem kívánta azt a lapértesülést, amely szerint átül a független képviselőkhöz, és a Jobbik Magyarországért Mozgalomban politizál tovább.

Különcként tartották számon

Az ellenzéki politikus a húsvétra, illetve a nagyhétre való tekintettel nem kívánta kommentálni a Magyar Nemzet című napilap értesülését. "A jövő héten kedden kiadok egy közleményt, amiből minden kiderül" - mondta Körömi Attila. A politikus 1998-ban és 2002-ben is a Fidesz Baranya megyei listájáról került a parlamentbe. Az Index információi szerint azonban az országgyűlési frakcióban mindig különcként tartották számon, sok esetben szélsőséges nézetei eltértek a képviselőcsoport álláspontjától.

Valóban szimpatizál

Balczó Zoltán, a Jobbik elnökségi tagja az Index kérdésére azt mondta, nincs tudomása arról, hogy Körömi ténylegesen csatlakozni kíván pártjához. Az ex-MIÉP-es politkus, aki korábban szintén parlamenti képviselő volt, azt mondta, hogy ismeretei szerint Körömi valóban szimpatizál a Jobbikkal, ami például az iraki katonai beavatkozásban való részvétellel kapcsolatos szavazásnál is megmutatkozott. Balczó szerint a Jobbik hétfői elnökségi ülésén nem esett szó Körömi Attila átüléséről.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.