Emőke
8 °C
19 °C

Kulcsár rendszeres kapcsolatban állhatott Szász egyik támadójával

2004.08.10. 12:31
Tisztázódhat, milyen szerepet játszott Kulcsár Attila a Szász-ügyben. A rendőrség keddi tájékoztatója szerint egy 30 éves férfit gyanúsítanak azzal, hogy részt vett Szász Károly megverésében. A férfi rendszeresen konzultált a húszmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attilával.
Ismerte, sőt kapcsolatban állt egymással a húszmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila és a személy, akit Szász Károly volt pénzügyi felügyeleti elnök tavalyi megverésével gyanúsítanak. Tóth Gábor, a nyomozást vezető rendőrtiszt kedden elmondta, hogy a zsarolás miatt előzetes letartóztatásban lévő 30 éves gyanúsított egyik cellatársa árulta el, hogy milyen szerepe van a férfinak Szász Károly tavalyi megverésében.

Ezt követően vérmintát vettek a férfitól, és a vizsgálat kimutatta, hogy DNS-e megyegyezik azzal a mintával, amit Szász Károly megverésekor találtak egy biciklin. Ezt a kerékpárt használták arra, hogy Szász Károlyt lépre csalják. A nagykanizsai férfi híváslistájának ellenőrzésekor kiderült, hogy rendszeresen konzultált a szintén nagykanizsai Kulcsárral.

Az őrizetben tartott férfit hétfőn súlyos testi sértéssel gyanúsították meg. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi ugyan nem tett vallomást, ám szembesítették a DNS minták egyezésével, "a tévedés lehetősége kizárt" - mondta Tóth Gábor, aki szerint kedden ismét kihallgatják a gyanúsítottat. Ugyanakkor Kulcsárt az ügy új fejleményei ellenére még nem hallgatták ki. A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy lesznek-e az ügynek újabb gyanúsítottjai.

Tavaly június 16-án a kora reggeli órákban egy biciklis ütközést színlelve elesett, megállásra kényszerítve Szász Károly PSZÁF-elnököt. Amikor Szász kiszállt az autójából, két férfi összeverte. Betegágyán a Pannonplast szabálytalan részvényfelvásárlását sejtette a támadás hátterében, amihez a K&H Equities Rt.-n keresztül költségvetési pénzeket is felhasználtak.

Szász megveréséből kerekedett végül a K&H brókerbotrány, amelyben Kulcsár Attilát és más banki vezetőket gyanúsítottak meg sikkasztással és más bűncselekményekkel.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.