Gerzson
-3 °C
2 °C

A rendőrség megtalálta Szász Károly egyik megverőjét?

2004.08.09. 18:58
A rendőrség megerősítette az RTL Klub Híradójának információit, amely szerint egy előzetes letartóztatásban lévő nagykanizsai férfit gyanúsítanak azzal, hogy részt vett Szász Károly volt pénzügyi felügyeleti elnök tavalyi megverésében.
Az RTL Klub Híradója úgy tudja, hogy egy előzetes letartóztatásban lévő nagykanizsai férfit gyanúsítanak azzal, hogy tavaly megverte a pénzügyi felügyelet elnökét. Garamvölgyi László rendőrségi szóvivő az MTV Kékfény című műsorában megerősítette az információt, de további tájékoztatást keddre ígért.

A beszámoló szerint a gyanúsított más bűncselekmény miatt jelenleg is előzetes letartóztatásban van. A férfi verésben játszott szerepéről a BRFK nyomozóinak egy másik ügy gyanúsítottja beszélt. A rendőrség korábban vádalkut is ajánlott azért cserébe, hogy információhoz jussanak az ügyben, írja a tévé honlapja. A meggyanúsított férfi DNS-mintája egyezik azzal, amit a rendőrök a hátrahagyott biciklin találtak.

Szász Károly, a PSZÁF volt vezetőjét akkor verték meg ismeretlenek, amikor reggel szokásához híven úszni indult. A támadók úgy érték el, hogy Szász kiszáljon az autójából, hogy balesetet színleltek, majd ütlegelni kezdték. Szász megverése után, a felügyeleti elnök törvénytelen tőzsdei tranzakciókról beszélt annak kapcsán, kiknek állhatott érdekében megfélemlítése.

Szász megveréséből kerekedett végül a K&H brókerbotrány, amelyben Kulcsár Attilát és más banki vezetőket gyanúsítottak meg sikkasztással és más bűncselekményekkel.