Ambrus
-7 °C
3 °C

Kuncze nyilvános vitára hívja Thürmert és Orbánt

2004.11.12. 14:10
A szabad demokraták is népszavazási kampányt indítanak, a kisebbik kormánypárt azonban elsősorban a kórházprivatizáció kérdésére koncentrál, mert a kormány kettős állampolgársággal kapcsolatos tájékoztóját elegendőnek tartják. Kuncze Gábor pártelnök e kérdésről vitára hívta a Fidesz, illetve a Munkáspárt elnökét is.
Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke nyilvános vitára hívja ki a népszavazást kezdeményező Thürmer Gyulát, a Munkáspárt, valamint Orbán Viktort, a Fidesz elnökét a kórházprivatizáció ügyében. Erről Horn Gábor és Gusztos Péter szabad demokrata országgyűlési képviselő, a párt ügyvivője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján a budapesti Péterffy Sándor utcai kórház előtt.

Kérdésekre épített kampány

Az SZDSZ szerint katasztrofális helyzetbe hozná az egészségügyet Thürmer Gyula és Orbán Viktor álláspontja, a magántőke kórházakba való bevonásának tilalma, közölték. Az SZDSZ a december 5-i népszavazásig a megyeszékhelyekre is kiterjedő országos kampányt indít, amelynek keretében - ugyanúgy, mint az európai parlamenti választás kampányában - kérdéseket tesz fel, amelyekre megadja a liberális és a konzervatív választ.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a kettős állampolgárság ügyében az SZDSZ jónak tartja a kormány választóknak adott tájékoztatását, ezért a kórházprivatizációra koncentrál.

"Munkáspárt-Fidesz tengely"

A kormánypárti politikusok, akik "Munkáspárt-Fidesz tengelyként" emlegették a népszavazás kezdeményezőit, megmutatták a Péterffy Sándor utcai kórház épületének állapotát, hangsúlyozva, hogy a többi kórház állapota is többnyire "siralmas", de az a kórház, ahová beengedték a magántőkét, másképp néz ki. A képviselők példaként a körmendi kórházat említették, ahol a fideszes polgármester döntött a magántőke bevonása mellett.

A szabad demokraták érthetőnek tartják a Munkáspárt álláspontját, de azt nem, hogy a Fidesz miért vette azt át, hiszen a párt elnöke négy éve még támogatta a kórházak privatizációját. Kérdésre válaszolva Gusztos Péter elmondta, hogy az igazi megoldás nemcsak a magántőke kórházakba történő bevonása, hanem a több biztosítós finanszírozási rendszer lenne.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!