Miklós
-7 °C
2 °C

Telefont adott a Centrum a fideszes Kuppernak

2005.03.23. 15:09
A Centrum Parkoló Rendszer Kft. flottájába tatozó mobiltelefonszámot használ évek óta a Fidesz fővárosi frakcióvezetője, Kupper András. Kupper néhány hónapja még az Indexnek azt nyilatkozta: nem is tudta, hogy nagybátyja többségi tulajdonában van a legnagyobb fővárosi parkolási cég. A politikus most azt mondta az Indexnek, hogy elvesztett telefonja helyett kért kölcsön egy mobilt nagybátyjától, ami aztán nála maradt.

A Fidesz fővárosi képviselőcsoportjának vezetője, Kupper András három hónapja az Index kérdésére azt állította: nem volt tudomása arról, hogy nagybátyja, akit szintén Kupper Andrásnak hívnak, többségi tulajdonos a hét budapesti kerületben működő Centrum Parkoló Rendszer Kft.-ben. A fővárosi ellenzéki politikus azonban hosszabb ideje a cégtulajdonos rokonáéhoz feltűnően hasonló telefonszámot használ.

Előtte Centrum, és utána is

Az MSZP-hez közelálló vállalkozónak tartott centrumos Kupper András mobilszáma emelkedő sorrendben csupán négy számmal tér el a budapesti Fidesz-frakció vezető mobiljától. Az Index által kezdeményezett telefonhívásokból kiderült, hogy nem csupán a két Kupper telefonszám közelsége feltűnő, hanem az is, hogy a közöttük lévő számok a Centrum Parkoló Rendszer Kft. flottájához tartoznak. A fideszes politikus hívószáma melletti másik telefonszám pedig a parkolási cég budai ügyfélszolgálatának mobilján csörren meg, ha tárcsázzák.

Érdeklődést ígért

A fideszes politikus egyébként tavaly decemberben azt mondta, hogy családjában mások is működtetnek vállalkozásokat, de ennek ellenére az összejöveteleken nem szoktak üzletről beszélgetni. Megígérte azonban, hogy felhívja nagybátyját, és megkérdezi a Centrummal kapcsolatos részletekről. A jelek szerint ezt meg is tette, mert a Fidesz nevében kedden éppen parkolási témában adott ki közleményt, amelyben Kupper a főpolgármestert hibáztatta a szombati parkolási rend szerinte zavaros szabályozása miatt.

Kölcsön kapta, nála maradt

Kupper az Index érdeklődésére azzal magyarázta a "centrumos számot", hogy évekkel ezelőtt kapta kölcsön nagybátyjától a telefont és a kártyát, miután elvesztette sajátját. A frakcióvezető szerint a számot sokan megismerték ezért nem akarta később megváltoztatni, de mint mondja, a szám már évek óta az ő nevén van, a számlát pedig maga fizeti.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.