Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Orbán frizurája és a komlói száraztészta

2005.11.11. 08:04
A Népszava úgy értesült, hogy törvényt sértett a komlói polgármester, amikor nagy mennyiségű száraztészta önkormányzati beszerzéséről és szétosztásáról határozott. A Magyar Hírlapban Orbán Viktor sérójának változásait elemzik szakértők, a Népszabadság meg úgy értesült, hogy az SZDSZ várhatóan még az idén kezdeményezi, hogy a nagyobb sajtóorgánumok, a történelmi egyházak és az országos szakszervezetek vezetőit is minősítsék közszereplőnek. Lapszemle.

Orbánt félti a Magyar Hírlap. Az újság pénteki számában a Fidesz-elnök sérójának változásait elemzi egy stílusszakértő, miután nemrég középre hozott választékkal lepte meg a közvéleményt és rajongóit a volt miniszterelnök. A Hírlap emlékeztet arra, hogy a Fidesz elnökének nem ez volt az első látványos dizájnváltása, de kormányfővé választása óta viszonylag állandó volt a megjelenése.

A lap által megkérdezett kommunikációs és a divatszakértők eltérően vélekedtek Orbán Viktor mostani stílusváltásáról, az előbbiek szerint törvényszerű volt és imponáló a fiatalítás, utóbbiak szerint viszont visszafelé sülhet el a fazonigazítás - ami egyébként a konzervatív politikus lányának tanácsára következett be, legalábbis erről vallott korábban Orbán Viktor.
A Magyar Hírlap cikke >>>
"Valamit csinálhatnál a lenyalt választékoddal" >>>

Lejárt szavatosságú kampánytészta

Törvényt sértett a komlói polgármester, amikor háromezer kilogramm száraztészta önkormányzati beszerzéséről és szétosztásáról határozott, írja a Magyar Nemzet a a Baranya Megyei Közigazgatási Hivatal vezetőjére hivatkozva. Bércesi Ferenc ugyanis megállapította, hogy "mulasztásban megnyilvánuló törvénysértés történt" amikor a részben lejárt szavatosságú élelmiszer megvásárlásáról egy személyben döntött Páva Zoltán, szocialista politikus.

Mint ismeretes, a Honvédelmi Minisztériumból (HM) származó élelmiszert Sásdon, Komlón és több környékbeli településen, Páva Zoltán választókerületében osztották szét rászorulók között. Páva elismerte, hogy a tészta beszerzéséről és kiosztásáról a képviselő-testületet megkerülésével döntött, de szerinte még a testületi ülés előtt lépnie kellett, tekintettel a tészta fogyaszthatóságának lejártára.
A Magyar Nemzet cikke >>>

RE: Ügynöktörvény

Az SZDSZ ismét benyújtja ügynöktörvény-javaslatát a parlament elé, írja a pénteki Népszabadság. A liberális párt várhatóan még az idén kezdeményezi, hogy a nagyobb sajtóorgánumok, a történelmi egyházak és az országos szakszervezetek vezetőit is minősítsék közszereplőnek, és világítsák át. Bár korábbi javaslatai mindig elbuktak a többi parlamenti párt ellenállásán, az SZDSZ hamarosan egyeztet javaslatáról az MSZP-vel.

A törvényjavaslat tovább tágítaná az állambiztonsági szaklevéltárban hozzáférhető iratok körét, egyben az átvilágítóbírói testületet is újra felállítaná. A közszereplők lehetséges ügynökmúltjának teljes megismeréséért következetesen kiálló liberális párt szerint webes adatbázist kellene létrehozni, hogy a jövőben elkerülhető legyen a politikai célzatú, lejáratsára felhasznált a "szelektív ügynöklistázás", írja a lap.
A Népszabadság cikke >>>
Alkotmányellenes az ügynöktörvény

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.