Aladár, Álmos
-1 °C
3 °C

Népszava: Sólyom és Orbán megállapodhatott

2005.11.09. 09:13
Áprilisban lehetnek az országgyűlési választások, ha Sólyom László köztársasági elnök és Orbán Viktor Fidesz-elnök a minapi találkozóján tényleg megállapodott az időpontban, ahogy azt a Népszava feltételezi. A Magyar Nemzet beszámol arról, hogy Fittelina-ügyben a Legfőbb Ügyészséghez került a feljelentés, miután egy kerületi ügyészség ezt elutasította.
A Népszava felfigyelt arra, hogy vezető fideszes politikusok az elmúlt napokban többször úgy nyilatkoztak, hogy öt hónap múlva lesznek a választások. Ez áprilisi időpontot feltételez, bár a törvény szerint májusban is választhatunk. A lap szerint a Fidesz és a köztársaság elnökének pénteki találkozóján akár megállapodás is születhetett az áprilisi választásról.
A lap címlapja itt>>>
Számításaink szerint május 7. és 21.>>>

Magyar Nemzet: Fittelina-ügy

Miután az V-XIII. kerületi ügyészség szerint Gyurcsány Ferenc egyik volt cége sem követett el adócsalást, most a Legfőbb Ügyészséghez került egy magánszemélynek a Fittelina-ügy után született feljelentése, írja a Magyar Nemzet. A lap korábbi cikksorozata szerint a kormányfő és felesége érdekeltségi körébe tartozó kft. ötvenmillió forintot fordított a Szemlőhegy utcai villára, hogy kedvezőbb adójogi helyzetbe kerüljön.
A Magyar Nemzet cikke>>>
Nem nyomoz a kerületi ügyészség>>>
A Fittelina-ügy>>>

Népszabadság: Molnár nem érti

A "sütis" ügyben lehet, hogy hibát követett el, de csak azért, mert késedelmesen jelentette, nyilatkozta a Népszabadság Molnár Csaba alezredes, aki már leszerelt a rendőrségtől. A csaknem egyoldalas interjúban elmondja, hogy nem érti, miért történt annyi furcsaság az ügyében. A K&H-ügy korábbi nyomozójának újra bíróság elé kell állnia, mert néhány száz - mások szerint ezer - forintos ajándékokat (például süteményt) fogadott el egy arab pénzváltótól, s az ügyészség szerint cserébe információkat adott a pénzváltónak.
A Népszabadság cikke>>>
Új eljárás Molnár Csaba ellen>>>