Piroska
-10 °C
1 °C

Lendvai kampányfőnöke volt a korrupcióval vádolt terézvárosi szocialista

2003.08.28. 19:15
Lendvai Ildikó kampányfőnöke és a szocialista képviselőcsoport hírlevelének készítője volt Csonka Gábor, a Magyar Nemzet által korrupcióval megvádolt terézvárosi szocialista. Az MSZP frakcióvezetője szerint ha korábbi munkatársáról kiderül, hogy korrupt, el kell ítélni, ha azonban ártatlanságát derítené ki a vizsgálat, akkor a valótlan hírt közlő újságnak kell felelnie.
A Magyar Nemzet szerdai száma szerint Lendvai Ildikó és Varjú László médiatanácsadója, Csonka Gábor kilátásba helyezett "kijárásaiért" pénzt követelt egy fővárosi családi vállalkozástól. Jónás Csaba vállalkozó korábban szerződésben állt a VI. kerületi önkormányzattal, de a városrész vagyonkezelői irodája - noha a követelést elismerte - nem fizetette ki közel ötvenmillió forintos adósságát.

Ezután Jónás kapcsolatba lépett Csonkával, akivel egy házban laktak, és aki a lap szerint többször is dicsekedett jó kapcsolataival. Az újság szerint Csonka tízszázalékos jutalékért vállalta a kinnlevőség behajtását. A szocialista párttag szerdán közleményben jelezte, hogy egy szó sem igaz a lapban megjelent állításokból, és pert helyezett kilátásba a lap ellen. Szerdán az Index nem tudta elérni Lendvai Ildikó szocialista frakcióvezetőt, csütörtökön azonban visszahívta munkatársunkat. Lendvai jelezte, hogy Csonka Gábor a kampányfőnöke volt, illetve a cége készíti már tíz éve az MSZP frakciójának hírlevelét. A kiadvány szeptember végén jelenik meg legközelebb, addigra a frakcióvezető reményei szerint kiderül az igazság.

Lendvai Ildikó szerint, ha volt munkatársáról bebizonyosodik, hogy korrupt volt, akkor ezért őt el kell marasztalni, ha azonban bebizonyosodik ártatlansága, amit ő szívből remél, akkor a lapot kell elmarasztalni. Kékesi Tibor, Terézváros országgyűlési képviselője, aki a Magyar Nemzet szerint a kenőpénz egyik címzettje volt, az Indexnek tagadta, hogy egyáltalán ismeri Csonkát. Kékesi egyébként Lendvai Ildikó közlése szerint feljelentést tesz rágalmazásért ismeretlen tettes ellen.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Felfedeznéd Portugáliát?

Itt a remek alkalom, hogy megismerd. Beszámolók, fotók - böngéssz!