Miklós
-7 °C
2 °C

Nem épül hétfőtől sem az M3-as

2000.07.23. 13:56
Az előzetes hírekkel ellentétben még hétfőn sem kezdődhet el az M3-as autópálya, új Füzesabony és Polgár közti szakaszának építése, miután még mindig nem rendelkezik a szükséges bankgaranciával a győztes Vegyépszer és a Betonútépítő alkotta konzorcium. A két hete aláírt kivitelezői szerződés szerint augusztus 10-éig kell beszerezni a bankgaranciát, utána a dokumentum érvényét veszti.
Hiányzik a bankgarancia az M3-as továbbépítésének megkezdéséhez
Hiányzik a bankgarancia az M3-as továbbépítésének megkezdéséhez, noha az útépítést elnyert vállalkozások, a Vegyépszer és a Betonútépítő vezetői a szerződés-aláíráskor jelezték: csupán technikai kérdés a bankgarancia beszerzése, amit legkésőbb egy hét alatt megkapnak. A cégeknek összesen 8,6 milliárdos összegről kellene bemutatniuk bankgaranciát, arról azonban nem szólnak a hírek, hogy ez milyen arányban oszlik meg a vállalatok között. Annyi bizonyos, hogy a Vegyépszer már megállapodott a CIB Bankkal a garancia összegéről, hiányzik azonban a Betonútépítő bankjának, az ABN AMRO-nak a garanciája, illetve hátra van a két pénzintézet egyeztetése is.

A két héttel ezelőtt aláírt kivitelezői szerződés szerint, ha augusztus tizedikéig nem csatolják be a bankgaranciákat igazoló dokumentumokat, akkor a dokumentum érvényét veszíti. Orbán Viktor miniszterelnök egyébként korábban személyi felelősségre vonást ígért azért, ha a nyár legelejéig nem kezdődik el az M3-ason a munka. A két hónapja elhangzott nyilatkozat óta aláírták ugyan a szerződést, mégsem kezdődött el a munka, viszont a kormányfő sem vont felelősségre senkit.

Az RTL Klub Híradója úgy tudja: annyira kifutottak a cégek az időből, hogy ha el is kezdődik az építkezés, ebben az évben csak a földmunkákat végezhetik el.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!