Simon, Szimonetta
1 °C
12 °C

MDF: nyugdíjemeléssel a csatlakozásért

2003.02.16. 20:25
Az MDF nem köt politikai szövetséget a baloldallal és a szélsőjobbal, a Fidesszel együtt kormányképes alternatívát jelent - mondta el pártjáról, a "jövő pártjáról" a frissen újraválasztott Dávid Ibolya. Az MDF elsimítaná a politikai vitákat a közös célok érdekében és igent mond Európára. Ezért egyszeri tízezer forintos nyugdíjemelést javasol.
"A Magyar Demokrata Fórum a jövő pártja" - jelentette ki Dávid Ibolya, a párt harmadszor megválasztott elnöke a XVIII. országos gyűlés vasárnapi zárónapját követő sajtótájékoztatón Budapesten. A párt célja egy "újabb nemzeti kerekasztal" létrehozása, hogy a magyarság kétségbe nem vonható alapkérdéseiben közmegegyezés szülessen - idézett az ülésen elfogadott dokumentum szövegét a pártelnök.

Igent mondanak a csatlakozásra

A zárt tanácskozáson elfogadott dokumentum szerint "a harmadik legerősebb parlamenti pártként" az MDF a politikai csatározások helyett a "nemzet jövője szempontjából" fontos kérdésekre koncentrálna. "A demokrata fórum híve a csatlakozásnak, és kéri a magyar polgárokat, igen szavazatukkal támogassák az integrációt az Európai Unióba" - jelentette ki a "Büszkén a hazára, büszkén Európára" című dokumentumra hivatkozva a pártelnök.

Balra zárt

"Ma két olyan kormányzóképes erő van, a Fidesz és az MDF, amely képes leváltani a jelenlegi kormányzatot" - jelentette ki a pártelnök, aki szerint pártja "balra és és a szélsőjobb felé zárt". Herényi Károly szerint pártja csatlakozáspárti kommunikációja a lakosság minden rétegére koncentrál, a hárommilliós nyugdíjas réteg számára egyszeri, egy összegű, közel tízezer forintos nyugdíjemelést javasol A siker érdekében.

Az új elnökség

A sajtótájékoztatón bemutatkozott az MDF új elnöksége: Almássy Kornél, aki az Ifjúsági Demokrata Fórumban dolgozik, Gémesi György országgyűlési képviselő, Katona Kálmán, aki a Fővárosi Közgyűlés MDF-frakciójának tagja, Medgyasszay László országgyűlési képviselő, Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Szőke László, a budapesti választmány elnöke, Viniczai Tibor, a székesfehérvári MDF elnöke, valamint Dávid Ibolya pártelnök, s tisztükből adódóan, Herényi Károly frakcióvezető, valamint Csáky András, az országos választmány elnöke.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.