Mária
-6 °C
-2 °C

Molnár Csaba mellett kiállnak a kollégái

2003.12.03. 12:52
A rendőrség kiáll Molnár Csaba rendőr alezredes, a Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóság (SZBEI) pénzmosás elleni osztály vezetője mellett - mondta a belső vizsgálat vezetője egy tévéinterjúban, szerdán.
"A magyar rendőrség teljes vezetése, amíg meg nem győződik arról, hogy Molnár úrnak bármiféle érintettsége lenne, teljes vállszélességgel kiáll mellette" - hangsúlyozta Bolcsik Zoltán, dandártábornok, a SZBEI igazgatója az MTV Nap-kelte című műsorában annak kapcsán, hogy a K&H ügyben nyomozó rendőrről a Magyar Nemzet kedden azt írta: "az elfogadhatónál és a normálisnál sokkal mélyebb kapcsolatot" tart arab pénzváltókkal.

Nem gyanúsított

Kiemelte: a Nemzetbiztonsági Hivatal jelentése - amelyet a cikk megjelenése után kapott meg a rendőrség - nem tényeket és megdönthetetlen bizonyítékokat, hanem adatokat tartalmaz Molnár Csabával kapcsolatban, ezért a vizsgálatban nem mint gyanúsított szerepel és személyzeti döntéseket sem terveznek vele kapcsolatban.

"A rendőrségnek nincs olyan anyag a birtokában sem a Nemzetbiztonsági Hivataltól (NHB) vagy bárhonnan, ami indokolná, hogy Molnár Csaba ellen vagy rá vonatkozóan bármilyen személyzeti döntésre szükség lenne" - mondta a vizsgálat vezetője.

Csak pár oldal

Cáfolta azt az értesülést, ami szerint az NBH jelentése részletes, nagy terjedelmű anyag lenne: elmondása szerint pár oldalas jelentésről van szó, amellyel kapcsolatban néhány napon belül lefolytatja a vizsgálatot és javaslatot tesz Salgó László országos rendőrfőkapitánynak Molnár Csabával kapcsolatban.

A Magyar Nemzet keddi cikkével kapcsolatban elmondta: a cikk valójában arról szól, hogy Molnár Csabát valaki megvette volna és saját érdekeire használta volna fel, ezzel szemben a jelentés "logikai következtetéseket tartalmaz".

Hangúlyozta: a K and H ügyben nem ez az első alkalom, hogy támadás éri a rendőrséget, de az ügyészség eddig nem vonta kétségbe a rendőrségi vizsgálat hatékonyságát és pártatlanságát.

Salgó László a Magyar Nemzet keddi cikke, valamint a Nemzetbiztonsági Hivatal kedd délután az ORFK vezetőjéhez eljuttatott "szigorúan titkos" minősítésű összefoglaló jelentése alapján rendelt el belső vizsgálatot Molnár Csabával kapcsolatban.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!