Előd
5 °C
11 °C

Homoki visszautasítja a vádakat

2001.08.10. 15:56
Tagadta, hogy pénzt fogadott volna el a MíG-felújítás kapcsán egy orosz-német konzorciumtól Homoki János, a HM politikai államtitkára. Az Info Rádiónak azzal magyarázta hirtelen vagyongyarapodását, hogy felesége praktizáló szájsebész, aki ráadásul jelentős összeget örökölt első férje halála után. Közben a Legfőbb Ügyészségre megérkezett az első feljelentés, melyet egy magánszemély tett és azt állítja: a HM legfelső vezetése korrupciós pénzt fogadott el a MíG-felújításért lobbizó cégektől. Az ügyészek három napon belül döntenek a nyomozás elrendeléséről, megtagadásáról, esetleg feljelentés kiegészítésről.
Homoki János azt állítja, hogy nem fogadott el kenőpénzt a MiG-29-es vadászgépek felújítását végző német-orosz vállalkozástól. A Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára vagyongyarapodását az Info Rádiónak azzal magyarázta, hogy felesége praktizáló szájsebész, és jelentős vagyont örökölt első férje halála után.

Homoki János
A stop! szerdán azt adta hírül: korrupciós ügyről szerzett tudomást a nemzetbiztonsági hivatal a honvédségi vadászgép-beszerzés ügyében, mi több, a Honvédelmi Minisztérium egyik legmagasabb beosztású tagja ellen már közvetett bizonyítékok is rendelkezésre állnak. Az internetes lap szerint atitkosszolgáknak feltűnt a HM egyik vezetőjének, aki országgyűlési képviselő is, hirtelen meggazdagodása. Simicskó István, a Miniszterelnöki Hivatal nemzetbiztonsági államtitkára a hír kapcsán úgy fogalmazott: Jelenleg nincs olyan információ a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) birtokában, amely teljes mértékben alátámasztaná a stop! állításait.

Elképesztő, hogy Magyarországon, ha valaki őszintén bevallja vagyoni helyzetét, rögtön korrupciógyanúba keverik - hangsúlyozta. Homoki Torgyán Józsefet sejti a hírbehozása mögött és kizártnak tartja, hogy a Fidesz volna a háttérben. A politikai államtitkár szerint jó a viszonya a Fidesszel, több politikussal is baráti viszonyban van. Elismerte ugyan, hogy tavaly Németországban járt, de cáfolta, hogy itt üzlet köttetett volna. Német államtitkár kollégája hívta meg és felajánlotta a német légierő 23 MiG-29-esét, melyet 2003-tól tudott volna átadni a német hadsereg. Homoki János nem tudott megfigyeléséről és úgy érzi, nem is szolgáltatott okot az ellenőrzésre.

A honvédelmi államtitkár közölte: fontolgatja, hogy rágalmazás miatt pert indít azok ellen a médiumok ellen, amelyek összefüggésbe hozták a nevét a korrupcióval.

A honvédségi vadászgépek felújításával kapcsolatos feltételezett visszaélések ügyében feljelentést juttatott el egy magánszemély a Legfőbb Ügyészséghez pénteken - közölte az ügyészség sajtóirodájának munkatársa az MTI-vel. Hozzátette: a Legfőbb Ügyészség illetékes főosztálya megkezdte a feljelentés vizsgálatát a szükséges intézkedések megtétele érdekében.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!