Natália
-3 °C
8 °C

Újabb metróper indul

2004.10.06. 08:14
Civilek attól tartanak, hogy a négyes metró építkezései közben megsérülnek a házaik, a kárt pedig senki nem fogja megtéríteni. A metróépítő társaság illetékesei állítólag azt mondta nekik: Ugyan, mit várnak egy öreg háztól?
Újabb metróper kezdődik - tudta meg a Magyar Hírlap. A fővárosi bíróság csütörtökön tárgyalja budapesti civil szervezeteknek a 4-es metró vasúthatósági engedélyével szemben beadott keresetét.

A társasházak azt kifogásolják, hogy a hatóság az ő beleegyezésük nélkül adta ki az engedélyt, holott a metróépítés veszélyeztetheti a lakásokat. A pereskedő civilek nem látnak garanciát arra, hogy tényleg megtérítik kárukat, ha megsérülnének a házak a metróépítés miatt.

Az egyik civil szervezet elnöke, Tóka Ágnes azt mondja, amikor az elmúlt pár évben a Bocskai úti aluljárót építették, rendszeresek voltak a csőrepedések az egyik ottani házban, ablakkeretek váltak el a faltól, másutt beszakadt a parketta. A metróépítő társaság állítólag azt mondta nekik: "Ugyan, mit várnak egy öreg háztól?" A kárt nem térítették meg.

Gulyás László, a DBR Metró Projektigazgatóság vezetője közölte: azért nem fizettek, mert szakértők megállapították, hogy nem okozott semmiféle károsodást az építkezés.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.