Árpád
-2 °C
9 °C

Feljelentették az imázsközpontot

2001.01.17. 14:18
Feljelentették Tóth István Zoltánt, az Országimázs Központ vezetőjét, amiért nem hozza nyilvánosságra a tavaly augusztus 20-ai állami ünnepség részletes költségeit - értesült az Index. Információink szerint a bejelentő a rendőrség telefontanú vonalán jelentkezett. Csendes László, alezredes a program vezetője, megerősítette információinkat. Az Országimázs Központ vezetője továbbra sem nyilatkozik.
Az Index egyik olvasója arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az adatvédelmi ombudsman állásfoglalása nyomán közérdekű bejelentést tett a telefontanú vonalon Tóth István Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal Országimázs Központjának vezetője ellen a közérdekű adatok eltitkolása miatt. A központ vezetője ugyanis az adatvédelmi ombudsman ajánlásával ellentétben továbbra sem hajlandó a nyilvánosság elé tárni a tavaly augusztus 20-ai állami ünnepség részletes költségeit.

Tóth István Zoltán
Feljelentették, mert nem hozza nyilvánosságra a tavaly augusztus 20-ai állami ünnepség részletes költségeit
Csendes László alezredes, a Telefontanú Program vezetője megerősítette: kedden 16 óra 26 perckor érkezett bejelentés az ingyenes, a bejelentőnek anonimitást biztosító rendőrségi vonalra. Miután értékelhető jelzést kaptak, továbbítják azt az illetékeseknek. Csendes úgy vélte: a rendőrség programjától nem várhatnak az emberek csodát, mert amit a kormány nem tud megoldani, arra nem a Telefontanú Program hozza majd a megoldást.

A Világgazdaság keddi számában megjelent állásfoglalásában Majtényi László adatvédelmi ombudsman leszögezte: a közérdekű adatok eltitkolása vétség, amiért akár egyéves szabadságvesztés is kiszabható.

Bárándy György ügyvéd, az Index kérdésére leszögezte: a jogosulatlan adatkezelés része a közérdekű adatok eltitkolása is. Ezt azok az állami hivatalnokok követhetik el, akik a közérdekű adatnak számító információkat, például az intézmény gazdálkodásával kapcsolatos adatokat nem bocsátják a nyilvánosság rendelkezésére.

Tóth István Zoltán, az imázsközpont vezetője ismételten elérhetetlennek bizonyult.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.