Orsolya
7 °C
10 °C

Melléklet nincs, lista van

2001.09.04. 16:40
Ugyan Dávid Ibolya nem írt alá a Fidesszel kötött választási megállapodásában semmilyen mellékletet, Áder János és Hende Csaba aláírásával vélhetően véletlenül nyilvánosságra került egy olyan lista, amely az MDF jelöltek névsorát és néhány kiegészítő passzust tartalmaz. A dokumentumban szereplők közül többen megerősítették a listán szereplő tények valóságtartalmát, a papír létezését azonban a Fidesz és az MDF cáfolta.
Az MDF egyéniben indítandó képviselőjelöltjeit tartalmazó lista hétfőn, a két párt választási megállapodásának mellékleteként került nyilvánosságra, ám Dávid Ibolya pártelnök kedden az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: egyetlen megállapodást írt alá a Fidesz-Magyar Polgári Párt elnökével a választási együttműködésről, ennek a dokumentumnak azonban nincs melléklete és záradéka sem. A két párt elnöke hétfőn írta alá ünnepélyesen azt a választási együttműködési megállapodást, amelyet véglegesen péntek éjjel dolgoztak ki az MDF és a Fidesz tárgyalódelegációi.

A nyilvánosságra került névsort augusztus 31-i, pénteki dátummal Hende Csaba igazságügyi államtitkár és Áder János az országgyűlés elnöke szignálta, ám feltehetően nem kívánták nyilvánosságra hozni az abban foglaltakat, ezért bele sem vették a két pártelnök által ünnepélyes keretek között aláírt dokumentumba.

A Fidesz sajtóosztályán érdeklődésünkre közölték: nem tudnak a mellékletről. Ugyanígy nyialtkozott Herényi Károly, az MDF szóvivője is. Kövér László, a Fidesz alelnöke az Indexnek szintén cáfolta a névsor létezését, majd hozzátette: Ékes József, - aki a lista szerint csak akkor lehet képviselőjelölt, ha nem indul a polgármesterségért - már korábban kifejezte szándékát, hogy nem kíván indulni Ajka polgármesteri székéért.

Ékes úgy tudja, még lehet polgármester

Ékes József az Indexnek elárulta, hogy tudomása szerint a "Fidesz visszavonta" a rá vonatkozó ellentételezési passzust. A honatya egyébként még nem döntötte el, hogy indul-e az ajkai polgármesteri székért, vagy visszalépésével a Fidesz jelöltjét támogatja.

Ragaszkodik ugyanakkor független indulásához a fórumos névsorban szereplő Derce Tamás. Újpest polgármestere szerinte tévedésből került a listára, bár korábban mindkét párt jelezte, nem indít a körzetében ellenjelöltet.

A Fidesz megmondja, kit indítson az MDF?

A szigetvári körzetben, bár az MDF-é a jelölés joga, még nincs egyetlen személy sem feltüntetve. Az Index úgy tudja, hogy ennek hátterében az állhat: a fórum megyei elnökét akarta indítani, ám ez nem esett egybe a Fidesz szándékával. Így várhatóan a Fidesz választja majd ki a neki szimpatikus fórumos indulót. Komárom-Esztergom megyében viszont, legalábbis a lista szerint Gordon Ildikót jelöli az MDF, aki a komáromi Fidesz alelnöke.

Tarlós indulhat Manninger körzetében

Sem a Fidesz, sem az MDF nem kívánja indítani a választásokon az Index értesülései szerint Semjén Zsoltot. Ezt támasztja alá az, hogy a kulturális tárca helyettes államtitkárának körzetében, Pásztón Sisák Imrét indítja a dokumentum szerint az MDF.

A III. kerületben Tarlós Istvánt jelöli a fórum. Az óbudai polgármester az Indexnek elismerte, hogy az MDF színeiben indul, ám jelöléséről nem volt hajlandó nyilatkozni. Tarlós azt a körzetet kapta így meg, amelyben korábban Manninger Jenő, a közlekedési tárca államtitkára indult. Az MDF-nek néhány éve hátat fordító politikust most a Fidesz várhatóan Keszthelyen indítja.

Közös kampány

Egyébként közös programmal, közös plakátokkal, közös pártlogóval, közös pénzből, gyakorlatilag tehát egy pártként indul a 2002-es országgyűlési választásokon a Fidesz és az MDF, miután választási szövetséget kötöttek - tudta meg az Index. Így szinte biztos, hogy a két pártnak közös stáb készíti a választási kampányát. Információink szerint a Fidesz esetében ez a 2002-es választási kampány során is a Happy End Kft lesz.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!