Dolgozat tüntetésmegtagadás miatt?

2005.12.19. 16:11

Ráborították az asztalt a szabad demokraták a pénteki, az egyházi iskolák támogatásának csökkentése ellen tüntetőkre. Fodor Gábor szerint voltak olyan diákok, akiknek dolgozatot kellett írniuk, ha nem mentek tüntetni. Az oktatási miniszter is törvénytelenségekről, szégyenről beszélt, miközben minisztériumában bombariadó volt.

Gyurcsány Ferenc győztes hadvezérként tért haza Brüsszelből, legalábbis így tett hétfőn napirend előtt a parlamentben. A miniszterelnök politikai, gazdasági, társadalmi puzzle-nak nevezte a költségvetés kialakítását. Gyurcsány szerint a legfontosabb célok megvalósultak. Nem nyúltak hozzá az agrártámogatásokhoz, kevesebb önerő kell az Európai Uniós pénzek lehívásához, vagyis az európai fejlesztési pénzek 85 százaléka EU-s pénzből valósul meg, olcsóbbá tették az önkormányzati beruházásokat és az alacsonyabb rendű utak fejlesztésére egymilliárd forintnál több jut.

A frakcióvezetők többé-kevésbé osztoztak az örömben, bezzeg Áder Jánosnak ez sem tetszett, mert Magyarországnak nem sikerült egyedi elbírálást elérnie, amit még Medgyessy Péter szeretett volna. "Önöknek semmi sem drága a hatalom minden áron való megtartásáért?" - kérdezte még a Fidesz frakcióvezetője, de olvassák el tudósításunkat, hogy megtudják GYurcsány válaszát.

Orbán Viktor ma is aktív volt. A Fidesz vezére közölte, hogy benyújtották a garanciatörvényt, benyújtották a luxusprofit elleni javaslatot, a munkahelygarancia-javaslatot és még egyet, ami együtt a változás 2006 csomagja. Ez a csomag arról szól, hogy megőrizzék a jót és megváltoztassák a rosszat.

Egyébként Áderen kívül szinte mindenki boldog karácsonyt kívánt a másiknak, Lendvai Ildikó pedig átköltött egy Weöres Sándor verset.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Leszavazta az Országgyűlés Baráth Etele európai ügyekért felelős miniszter fideszes interpellációra adott válaszát.

    A képviselők 147 igen szavazattal, 150 ellenében és három tartózkodás mellett utasították el a kormánytag válaszát. Igennel az MSZP-frakció tagjai szavaztak, míg a Fidesz-frakció, az SZDSZ hét képviselője és a függetlenek közül heten nemet mondtak a válaszra. Két SZDSZ-es és egy független képviselő tartózkodott.

    Kovács Zoltán (Fidesz) arról kérdezte a minisztert, miért van szükség a Nemzeti Fejlesztési Terv házhoz jön program keretében egy négyszáz főből álló, kétmilliárd forintba kerülő tanácsadói szolgálat felállítására. (Ennek felállítását a most nemmel szavazó SZDSZ-frakció is ellenezte.)

    Baráth Etele válaszában közölte, a jövőben az összes uniós forrás 25 százaléka decentralizálva lesz, ezért szükséges a Regionális Fejlesztési Ügynökségek megerősítésére.

  • Boldog, áldott, meghitt, békés ajándékokban gazdag, kellemes karácsonyt kíván a Nagy Népi Hurrá stábja. Viszlát jövőre!