Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Nem emelnek vádat Rejtő E. Tibor ellen?

2005.06.13. 06:49
Bizonyossá vált, hogy hamarosan lezárul a K&H-ügy nyomozása, s Rejtő E. Tibor ellen nem emelnek vádat. A volt bankvezér állítólag alkut kötött az ügyészséggel. Mióta átszállíttatták a „csótányos” rendőrségi fogdából, csakis az ügyészeknek beszélt.
A számlatulajdonos tudta nélkül, de annak nevében vett fel hiteleket saját bankjától Kulcsár Attila, hogy bizonyos eset(ek)ben abból fedezze a felmerülő követeléseket - értesült a Népszava. Egyelőre továbbra sem tudni, hogy jogerőre emelkedik-e az ügyhöz kapcsolódó számlazárolásokról hozott bírói végzés, a fellebbezéseket ugyanis még nem bírálták el.

Felvetődött, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda a jövő hét közepén befejezi a K&H-ügy nyomozását. A nyomozati határidők valóban lejárnak a közeljövőben, a törvényi előírás szerint az eljárást - vádemelési javaslattal vagy anélkül, de - le kell zárni. Az immár szinte biztos, hogy Rejtő E. Tibor ellen nem emel vádat az ügyészség.

A bank korábbi vezérigazgatója szintén az eljárás gyanúsítottjai között szerepel. A Népszabadság értesülései szerint Rejtő vallomását titkosították, ami azt is jelentheti, hogy a bankvezér alkut kötött az ügyészséggel.

A folyamatokat tekintve érdekes tény, hogy a volt bankvezért minden előzetes egyeztetés nélkül szállíttatták át a rendőrségi fogdából, mert csótányosnak találta. Rejtő ezután csakis az ügyészeknek beszélt. Vallomásának tartalmáról nincs hivatalos információ, de annyi bizonyos, hogy nem tett különösebben terhelő vallomást Kulcsárra. Megbízható források szerint a bróker hasonlóan nem vallott egykori főnökére. Hogy Kulcsár is alkut kötött volna, nem tudni. Annyi bizonyos, hogy egyik vallomásában kijelentette: amennyiben enyhítik a vele szembeni kényszerintézkedést, úgy részletesen beszámol az ügy egyik részletének politikai vonatkozásairól. Kulcsárt ezután helyezték előzetes letartóztatásból házi őrizetbe.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!