Judit
3 °C
6 °C

Nem sikerült elnököt választani a rádió élére

2005.05.09. 16:38
Nem sikerült elnököt választani a Magyar Rádió élére. A közszolgálati rádió civil szervezetekből álló nagykuratóriuma csak tizennégy-tizenhárom arányban, a szükséges kétharmados többségtől elmaradva támogatta csak a pártdelegáltak jelöltjét, Such Györgyöt.

Nem sikerült elnököt választania a Magyar Rádió Rt. élére a közszolgálati médium kuratóriumának hétfőn, miután az elnökség által jelölt Such György nem kapta meg a szükséges kétharmados szavazattöbbséget, jelentette be a testület elnöke az ülés utáni sajtótájékoztatón, Budapesten. A Magyar televízió volt alelnökének kinevezését a kuratórium 14 tagja támogatta, 13 ellenezte.

A kuratórium elnöksége rövid időn belül új pályázatot ír ki a tisztségre, a felhívást május 17-én tervezik megjelentetni.

Suchot a Magyar Rádió pártdelegáltakból álló kiskuratóriuma javasolta a részvénytársaság elnökének. A testület parlament által választott tagokból álló elnökségének kétharmados többséggel kellett jelöltet javasolnia a civil delegáltakkal kiegészülő nagykuratóriumnak az intézmény élére. Az MTI úgy tudja, hogy az elnökség hét igen szavazattal, egy tartózkodás mellett támogatta Such jelölését.

A kuratórium elnöksége március 19-én döntött úgy, pályázatot ír ki a tisztségre, miután nem kapta meg a médiatörvényben előírt kétharmados támogatást ahhoz, hogy pályázat nélkül újabb négy évvel hosszabbítsák meg Kondor Katalin mostani elnök július végén lejáró mandátumát. A március 25-i határidő lejártáig kilencen vásárolták meg a pályázati csomagot, közülük heten adták be dokumentációjukat.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.