Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Felfüggesztették Szabadi mentelmi jogát

2001.06.19. 22:39
Felfüggesztette az Országgyűlés Szabadi Béla független képviselő, volt kisgazda földművelésügyi politikai államtitkár mentelmi jogát kedden. A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint Szabadi Béla alaposan gyanúsítható 10-20 ügyben hűtlen kezeléssel, illetve egy esetben csalással. A kár több száz millió forintra tehető.
Szabadi Béla, az FVM volt politikai államtitkárának kiadatásáról 267 igen, 9 nem, és 33 tartózkodás mellett döntött a parlament kedd esti plenáris ülésén. Mint ismeretes, a kisgazda frakcióból kizárt Szabadi Béla mentelmi jogának felfüggesztését Polt Péter legfőbb ügyész kérte Áder Jánostól, az Országgyűlés elnökétől. Szabadi Béla kiadatását javasolta a mentelmi bizottság is.

Felelősségre vonható a politikus

A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint Szabadi Béla alaposan gyanúsítható 10-20 ügyben hűtlen kezeléssel, illetve egy esetben csalással. A kár több száz millió forintra tehető. Az ügyészség információi szerint Szabadi Bélával kapcsolatban a hűtlen kezelés gyanúját több esetben is különböző kft.-k jogosulatlan reklámtevékenysége alapozza meg. A csalás gyanúja pedig a külföldi utazásokkal függ össze.

Mint emlékezetes, Szabadi több ízben úgy nyilatkozott, hogy egyik bűncselekményt sem követte el azok közül, amelyekkel vádolják. Véleménye szerint a döntéseket a minisztérium dolgozói készítették elő, ő csak aláírta azokat. Szabadit Boross Imre PHARE-ügyekért felelős miniszter jelentette fel az ügyészségen, amikor ideiglenesen átvette az agrártárca vezetését Torgyán József távozása után.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!