Piroska
-12 °C
-2 °C

Gyurcsány tanácsadója lesz az MSZP kampányfőnöke

2005.04.19. 23:44
Az MSZP keddi elnökségi ülésén meghallgatták Szigetvári Viktort, aki már szerdától a szocialisták kampányának operatív irányítását végzi. A politikai döntések felelősét még keresik.

Ahogyan az MSZP-n belül már hónapok óta közismert volt, az MSZP kampányának irányítását nem a szocialista párt elnökének környezetéből, hanem Gyurcsány Ferenc stábjából oldják meg. A szocialista párt keddi elnökségi ülésén kiderült, Szigetvári Viktor, Gyurcsány Ferenc közszerepléseiért felelős helyettes államtitkár lesz az MSZP kampányigazgatója, értesült az Index.

Gyurcsány embere

A párton kívüli Szigetvárit közel két hónapja próbálja elfogadtatni Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a szocialista párt vezetőivel. Korábban Hillerék - hogy elkerüljék a kormányfő nyomulását - még Ron Werberrel, az MSZP korábbi kampánytanácsadójával is próbálkoztak, nem sok sikerrel. A keddi döntés értelmében Szigetvári a szocialisták 2006-os országgyűlési kampányának operatív irányításáért lesz felelős. Szigetvári - aki a szocialisták 2002-es kampányában is részt vett - a parlamentből átköltözik a párt Köztársaság téri székházába.

A Népszabadság hétfőn azt írta, hogy a kampány szakmai és politikai részéért két ember lesz felelős. A szakmai felelős Szigetvári, aki a választási felkészülést irányítja majd, illetve a technikai teendőket - a rendezvényszervezéstől a szórólapok osztásáig -, valószínűleg kampányigazgatói címmel.

Nem vállalta

A lap információi szerint Juhász Ferenc pártalelnököt kérték fel, hogy a politikai döntésekért felelős tisztségviselőként, az egészhez az arcát adja, ő azonban ezt a feladatot nem vállalta el.

Szigetvári Viktor Gyurcsány Ferenc akkori sportminiszter sajtófőnöke volt a Medgyessy-kormányban. Medgyessy Péter tavaly júniusban menesztette akkori beszédíróját, a szintén a Gyurcsány stábjához tartozó Braun Róbertet, és Szigetvárit vette maga mellé. Medgyessy augusztusi bukása után Szigetvári újra Gyurcsány bizalmasa lett.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.