Auguszta
-3 °C
2 °C

Gyurcsány munkatársa lehet az MSZP kampányigazgatója

2005.04.18. 08:27
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök közvetlen munkatársa, Szigetvári Viktor lehet az MSZP kampányigazgatója, értesült a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy Juhász Ferenc szocialista alelnök viszont nem vállalta a kampányfőnöki posztot.

Ezen a héten születhetnek döntések arról, kik irányítsák az MSZP 2006-os kampányát, tudta meg a Népszabadság. A lap emlékeztet arra, hogy az MSZP az elmúlt hetekben kizárólag az államfő jelölésével volt elfoglalva, s így hetek óta egyetlen hivatalos fórumon sem volt téma a 2006-os választásokra való felkészülés. Egyelőre még pártigazgató sincs: Oláh Lajos két hete távozott posztjáról, azóta csak találgatásokat hallani az utódról.

"A fejekben már megvannak a tervek"

"A fejekben már megvannak a tervek, de most nem tudtunk ezzel foglalkozni" - mondta a Népszabadságnak a pártelnökség egyik tagja a kampányról, illetve a leendő pártigazgatóról. 2002-ben Baja Ferenc pártigazgatóként irányította a választási felkészülést, nem volt külön kampányfőnök.

A lap információi szerint a kampány szakmai és politikai részéért most két ember lesz felelős. A szakmai felelős Szigetvári Viktor helyettes államtitkár, a miniszterelnök munkatársa lehet, aki irányítja majd a választási felkészülést, illetve a technikai teendőket - a rendezvényszervezéstől a szórólapok osztásáig -, valószínűleg kampányigazgatói címmel. Szigetvári már közreműködött az MSZP 2002-es választási felkészülésében is; itt figyelt fel rá Gyurcsány Ferenc.

Juhász nem vállalja?

A kvázi kampányfőnök a pártban - aki az egészhez az arcát adja, és a politikai döntésekért lesz felelős - az elképzelések szerint Juhász Ferenc honvédelmi miniszter, a párt alelnöke lenne. A lap azonban úgy tudja, hogy ő ezt a feladatot nem vállalta el.

A lapunk által megkérdezett politikusok szerint az MSZP-nek legkésőbb májusban meg kell kezdenie a felkészülést, egyelőre a Köztársaság téren. A választási központot csak szeptembertől veszik bérbe, de még nem született meg a végső döntés annak helyéről. Ugyanakkor a miniszterelnök megrendelésére a kampánystratégia első változata már el is készült.