Árpád
-2 °C
9 °C

Bronz helyett viasz József Attilát avatott Áder János

2005.10.04. 07:39
Szakértők szerint egyértelműen látszott, hogy Áder János vasárnap Hódmezővásárhelyen nem bronz, hanem csupán viaszból készült József Attila kompozíciót avatott, írja a Népszabadság. A szobor valószínűleg nem készült el időre, noha a Fidesz sajtóosztálya szerint a bronzszobrot csak a védelem miatt vonták be viasszal.

A Népszabadság cikke szerint Hódmezővásárhelyen azt terjesztik, hogy vasárnap Áder János, a Fidesz frakcióvezetőjének szoboravatása "átverés" volt. A lap szerint József Attila-emlékmű nem készült el időben, holott Kligl Sándor szobrász ezzel áltatta Lázár János polgármestert.

Viaszperek indulhatnak

A Fidesz sajtóosztálya szerint igenis bronzból készült a kompozíció, nem pedig viaszból. A Népszabadság szerint a szoborcsoport felső részét, a költő székét, és az asztali lámpát avatták bronzból, míg József Attila, a mama és két gyerek figurája nem fémből készült. A viaszfigurákat bronzszínű sprével fújták le.

A 25 millió forintba kerülő szobor elkészítésére nem írtak ki közbeszerzési pályázatot. Áder az avatáson arról beszélt, hogy József Attila életműve figyelmeztet mindannyiunkat, hogy csak az igaz út járható.

Hétfőn délután leszerelték a kérdéses alakokat, és perrel fenyegettek meg mindenkit, aki azt állítja, hogy József Attila nem bronzból készült.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!