Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Jobbos tört be Toller Lászlóhoz

2006.04.03. 12:52
Jobboldali fiatal tört be Toller László épülő házába az MSZP szombati nagygyűlése alatt. A terepszinű ruhába és csuklyába öltözött fiút szintén jobbos apja hergelte fel. A fiú vadásztőrrel és kötszerekkel készült, de végül csak fényképezett.

Jobbos fiú tört be Pécs szocialista polgármesterének épülő, nyugotszenterzsébeti házába. A 17 éves fiú a szocialisták szombati, Andrássy úti nagygyűlése idején terepszínű ruhába bújt, fejére csuklyát húzott, majd egy vadásztörrel, orvosi ampullákkal és gézzel felfegyverkezve behatolt Toller László családi házába.

A támadó kárt nem okozott, csak fényképeket készített. A fiút helyi lakosok kérdőre vonták, de ő elmenekült. Üldözőbe vették és egy közeli szántóföldön el is kapták.

A fiú a kiérkező rendőröknek nem volt hajlandó igazolni magát, ezért előállították. Kihallgatásán kiderült, hogy a betörést szintén jobboldali apja buzdítására követte el. Az apa állítása szerint egy autóban várakozott a közelben, de amikor látta, hogy fiát elkapták, elmenekült.

Juhász István, a helyi MSZP-szervezet elnöke szerint a fiú tette szabálysértésnek minősül, de Toller László nem tesz feljelentést a fiú ellen, akit nem tart hibásnak a történtekért. A városi elnök sajnálatosnak nevezte, hogy a kampány, a két párt küzdelme "idáig jutott, ilyen lavinát indított el", az MSZP azonban az ilyen és hasonló támadásokra nem tud és nem is akar válaszolni".

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!