Vilma
-8 °C
3 °C

Bizonytalan időre elnapolták a Tocsik-tárgyalást

2001.01.17. 13:36
A Tocsik-perben az egész eljárás bizonytalanná vált, miután a jogásznő egészségi okokra hivatkozva szerdai tárgyalásán sem jelent meg. A Fővárosi Bíróság közleménye szerint elmaradnak a január 19., 22., 24., 26., 31. és február 2. napjára kitűzött tárgyalások is.
A Fővárosi Bíróság igazságügyi orvosszakértőt rendelt ki annak megállapítására, hogy az elsőrendű vádlott fizikai, pszichikai állapota lehetővé teszi-e egyáltalán a tárgyalásokon való megjelenést.

Ugyanakkor a szakértőnek azt is vizsgálnia kell majd, indokoltan maradt-e távol több tárgyalásról is az elsőrendű vádlott - közölte a szerdai tárgyaláson a tanácsvezető bíró.

A következő tárgyalás időpontját már az orvosszakértői vélemény ismeretében fogja kitűzni a bíróság. Az eljárás hetekkel vagy hónapokkal is elhúzódhat emiatt: a Fővárosi Bíróság közleménye szerint elmaradnak a január 19., 22., 24., 26., 31. és február 2. napjára kitűzött tárgyalások is.

A bíróság szerdán olyan tanúkat hallgatott meg, akiknek a cselekménye nincs összefüggésben a Tocsik Mártára vonatkozó vádirati tényállással.

A főpolgármesternek nem kellett tanúskodnia

Több beidézett tanú meghallgatását azonban elhalasztották, Demszky Gábornak sem kellett tanúvallomást tennie Tocsik távolléte miatt.

A 804 millió forintos sikerdíjbotrány kapcsán csalással vádolt Tocsik Márta a január nyolcadikán kezdte meg háromnaposra tervezett vádlotti vallomását. Ebben, mint az ügyvédje hangsúlyozta, a vádirat rá vonatkozó részleteit pontról pontra cáfolni kívánta.

A vallomástétel közben azonban rosszul lett, elsírta magát, ezért nem folytatták a tárgyalást. A Fővárosi Bíróság ekkor félbeszakította az eljárást, így már három kitűzött tárgyalás maradt el.

Komoly következmények

Amennyiben Tocsik Márta nem tud megjelenni a tárgyalásokon, várhatóan igen körülményessé válik az egész eljárás lefolytatása. Ugyanis a vádirat szerint Tocsik Márta cselekményei összefüggnek mind a perben hanyag kezeléssel vádolt egykori ÁPV Rt.-s vezetők, mind pedig a zsarolással vádolt Boldvai László szocialista országgyűlési képviselő, volt pártpénztárnok, illetve Budai György szabad demokratákhoz közelálló üzletember cselekményeivel.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.