Tocsik nem jelent meg a tárgyaláson

2001.01.10. 10:28
Nem jelent meg az 1996 óta húzódó privatizációs per szerdai tárgyalásán az ügy fővádlottja, Tocsik Márta. Ügyvédje orvosi igazolással mentette ki a távolmaradót. Azt nem árulták el, mi a jogásznő panasza. A tárgyalást január 17-ére napolták el, akkor folytathatja a hétfőn megkezdett vádlotti vallomását a 804 milliós sikerdíj kapcsán elhíresült Tocsik Márta.
Tocsik távolmaradt
Nem jelent meg az 1996 óta húzódó privatizációs per szerdai tárgyalásán az ügy fővádlottja, Tocsik Márta.

Ügyvédje, Dr. Jován László orvosi igazolást mutatott be a bíróságnak, azt azonban nem közölték, pontosan mi a problémája Tocsik Mártának.

Az ügyvéd orvosi igazolást hozott
Dr. Jován érdeklődésünkre közölte: Tocsik érdekében kérte a bíróságot, ne hozzák nyilvánosságra, mi Tocsik panasza, ugyanakkor védence érdekében azt sem árulhatja el, hol kezelik az ügyvédnőt és ki az orvosa.

A bírónő szünetet rendelt el, hogy jogi úton megkereshesse a kezelőorvost. A szünet után a bírónő az orvos beszámolóját idézve elmondta: a vizsgálat eredményei már délutánra megszületnek. Az orvos közölte azt is - folytatta a jogász -, hogy Tocsik várhatóan jövő szerdára lesz abban az állapotban, hogy a tárgyalássorozat folytatódhat.

A péntekre és a jövő hétfőre tervezett tárgyalások így elmaradnak, a tizedikei tárgyalást pedig az diagnózis fényében január 17-ére elnapolták.

A 804 millió forintos privatizációs botrány kapcsán vádolt jogásznő a három napra tervezett vádlotti vallomását az előző, a hétfői tárgyaláson kezdte meg, de ekkor rosszul lett, és emiatt a tárgyalást félbe kellett szakítani.

17-én egészítheti ki Tocsik Márta hétfőn megkezdett vádlotti vallomását, ezután pedig megkezdődik a tanúk meghallgatása.

A másod-, harmad-, ötöd- és hatodrendű vádlott és ügyvédjük valamint a negyedrendű vádlott jogi képviselője jelen volt a tárgyaláson.  • Tippek
  • Hírek