Mária
-7 °C
3 °C

Suchman József Attila-kéziratokról tárgyalt

2001.11.12. 14:23
Neve azért szerepelt Budai György, szabad demokratákhoz közel álló üzletember telefonkönyvében, mert József Attila-kéziratokról tárgyalt vele - jelentette ki a Tocsik-per hétfői tárgyalásán Suchman Tamás, volt privatizácis miniszter.
Suchman Tamás volt privatizációs miniszter a Tocsik-perben hétfőn a Fővárosi Bíróság előtt tett tanúvallomásában előadta, hogy József Attila-kéziratok kapcsán tartotta a kapcsolatot a vádbeli időszakban a privatizációs botrányban zsarolással vádolt Budai György üzletemberrel.

Mindez a tárgyaláson úgy került szóba, hogy a bírónő rákérdezett, miért szerepelhet Suchman neve a vádiratban "szabad demokratákhoz közelállóként" aposztrofált Budai György naptárában, illetve telefonos füzetében. Suchman Tamás válaszként megjegyezte: a neve sok száz naptárban és sok ezer telefonkönyvben szerepel. Majd hozzáfűzte: kedvenc költője kéziratainak megvásárlásáról tárgyalt 1996 tavaszán, nyarán Budai Györggyel több ízben is.

Tocsik Márta
Tocsik Mártát és az ÁPV Rt. egykori vezető jogászát csalással, négy volt ÁPV Rt.-s vezetőt hanyag kezeléssel, Boldvai László szocialista országgyűlési képviselőt, aki a vádbeli cselekmények idején pártpénztárnok volt, továbbá Vitos Zoltán és Budai György üzletembereket pedig zsarolással vádolja az ügyészség.

Suchman Tamás 1995 márciusa és 1996 augusztusa között volt a Horn-kormány privatizációért felelős tárca nélküli minisztere. A hétfői tárgyaláson elmondta: a belterületi földek kapcsán az önkormányzatoknak törvényesen járó követelések ügyében ő javasolta az alkudozást az automatikus kifizetés helyett, és a külső szakértő igénybevételét sem ellenezte, csupán a kifizetett sikerdíj mértékét tartotta magasnak. (Az ÁPV Rt. külső tanácsadója ezúttal Tocsik Márta volt, a sikerdíj összege pedig 804 millió forint volt.)

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.