Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

MSZP-jelölt lesz a tv2 volt vezérigazgatója?

2005.04.04. 13:14
Nem zárom ki, hogy bárki jelöl az országgyűlési választásra, de erről egyelőre nincs tudomásom, jelentette ki Tolvaly Ferenc, tv2 egykori vezérigazgatója. Az Index információi szerint azonban az MSZP Bács-Kiskun megyei potentátjai már tárgyaltak Tolvallyal a kunszentmiklósi körzetben való indulásról. Tolvaly az elmúlt évtizedben az MDF háttérembere volt.

"Megtisztelő, hogy valahol rám gondolnak, megtisztelő azért is, mert az elmúlt tizenöt évben ismert, hogy a politikában értékkonzervatív nyilatkozatokat tettem" - reagált Tolvaly Ferenc az Index azon értesülésére, hogy előrehaladott tárgyalásokat folytat a szocialistákkal az országgyűlési választásokon MSZP-s színekben való indulás ügyében. Úgy tudjuk, hogy Tolvaly a tervek szerint Kunszentmiklóson szállna harcba a képviselői mandátumért.

Nem zárja ki

A tv2 2002-ben menesztett vezérigazgatója kérdésünkre azt mondta, egyelőre nincs tudomása a képviselőjelöltségről, ugyanakkor nem is cáfolta az információt. "Nem zárom ki, hogy bárki jelöl az országgyűlési választásra" - mondta Tolvaly, de hozzátette, jelenleg Észak-Spanyolországban forgat egy filmet, ezért pillanatnyilag nem a magyar belpolitikával foglalkozik. Kétségtelen ugyanakkor, hogy Tolvaly már hosszabb ideje "ismerkedik" Kunszentmiklóssal: 2001-ben a Szentmiklósi Napok megrendezéséhez nyújtott anyagi támogatásért a város díszpolgári címét is megkapta.

A rivális nem tudja

Német állampolgár
Tolvaly Ferenc cikkünk megjelenése után jelezte, hogy bár megtisztelőnek tartja, ha jelölik, a későbbiekben sem kíván "hátat fordítani Németországnak, amely felnevelte őt". Így jelölése csak abban az esetben lenne lehetséges, ha külföldi, jelen esetben német állampolgár is indulhatna a magyar országgyűlés képviselői helyéért.
Az Index kérdésére az MSZP Bács-Kiskun megyei személyiségei elismerték, hogy folynak tárgyalások a rendszerváltás idején Németországból Magyarországra települt Tolvallyal a kunszentmiklósi egyéni választókörzetben való indulásról. Az esetleges rivális létezéséről viszont Balogh László, az MSZP 2002-es jelöltje nem hallott még. Balogh László, a megyei önkormányzat szocialista elnöke 2002-ben listáról jutott a parlamentbe, miután alulmaradt egy volt kisgazdával, a Fidesz színeiben induló Balogh Józseffel szemben.

Tolvaly indítása része lehet az MSZP-n belüli, a "régiek és az újak" közti harcnak. Mint arról már beszámoltunk, eddig nem látott feszültségeket hozhat elő az MSZP-ben a 2006-os választásokra történő felkészülés; az újak és a régiek közti csörték várhatók a képviselő-jelöltek kiválasztásakor.

Az MDF-ben számítottak rá

Tolvaly neve eddig elsősorban médiaszemélyiségként vált országosan ismertté, de már évek óta köztudott, hogy az MDF korábbi vezetőihez fűződő személyes kapcsolata révén háttérszerepet is vállalt a pártban. Az Index információi szerint a volt tévés az MDF-ben tavaly lezajlott frakció- és pártszakadás idején is megpróbált közvetíteni Lezsák Sándorék és a párt elnöke, Dávid Ibolya között. A párthoz fűződő szoros kötődése miatt 2003-ban egy ideig tartották magukat azok a feltételezések is, hogy Tolvaly az MDF EP-listájára kívánt felkerülni. A hírt akkor Tolvaly éppen német állampolgárságára hivatkozva cáfolta.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.