Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Ungár Klára távozik az autópályacég igazgatóságából

2003.03.07. 17:56
Csőzik László után Ungár Klára a második szabad demokrata ügyvivő, aki megválasztása miatt lemond valamely állami cég vezetésben viselt tisztségéről. Ungár Klára a Nemzeti Autópálya Rt. igazgatóságából távozott, ugyanakkor megtartaná az ÁPV Rt-ben viselt fb-tagságát, mert befejezne különböző vizsgálatokat, így a pártelnök állásdoglalását kérte az ügyben.
Összeférhetetlen az SZDSZ ügyvivői tisztségével állami cégekben pozíciókkal rendelkezni - vélekedett a Nap Kelte hétfői adásában Kuncze Gábor szabaddemokrata pártelnök, utalva, hogy Ungár Klárának döntenie kell megbízásai közül az SZDSZ ügyvivőséget, vagy az igazgatósági és felügyelőbizottsági tagságot adja fel.

Csőzik már távozott>

Egy nappal később a pártelnök a Népszabadságnak azt mondta, minden ügyvivőnek magának kell eldöntenie, mi módon szünteti meg az összeférhetetlenséget, de SZDSZ-ügyvivő nem lehet állami cégben tisztségviselő. Csőzik László, az SZDSZ Új Generáció elnöke a pártelnöki nyilatkozat után két nappal jelentette be, hogy távozik a Hungexpo felügyelőbizottságából.

Ungár tovább vizusgálódna fb-tagként

Lemondott Ungár Klára szabaddemokrata ügyvivő a Nemzeti Autópálya Rt.-ben vállalt igazgatósági tagságáról és arra kéri az SZDSZ elnökét: döntsön arról, hogy továbbra is betöltheti-e az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő (ÁPV) Rt.-ben vállalt felügyelőbizottsági posztot.

Ungár Klára az MTI-nek pénteken nyilatkozva rámutatott: az ÁPV Rt. felügyelőbizottságának SZDSZ-es delegáltjaként ő vezeti a CD Hungary korábbi privatizációjának, illetve a Millenáris Park beruházásának vizsgálatát. Arra kérem a visszahívás jogával rendelkező Kuncze Gábort, döntse el, hogy felügyelőbizottsági tagként folytathatom-e ezeket a vizsgálatokat - fogalmazott az ügyvivői testületbe (üt) szombaton beválasztott Ungár Klára.

Precedens nélkül

Emlékeztetett: korábban valóban nem volt arra precedens, hogy üt-tagok egy állami gazdasági társaság menedzsmentjében, illetve operatív vezetésében, igazgatóságában is szerepet vállaljanak. Ennek kapcsán megerősítette, hogy az üt-ben korábban született megállapodás értelmében kezdeményezte visszahívását a Nemzeti Autópálya Rt. igazgatóságából. Hozzátette: az eddigi gyakorlat szerint azonban nem ütközött akadályba az SZDSZ üt-tagság és a különböző állami gazdasági társaság betöltött felügyelőbizottsági poszt együttes vállalása.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!