Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Vádemelés egy 8 éves kisfiú ellen

2006.01.25. 18:46
Revolverrel akarta kirabolni 7 éves áldozatát egy 8 éves kisfiú egy marylandi iskola napközi otthonja előtt. A fiú apja fegyverével lőtte meg a kislányt, a tettes és apja ellen vádat emeltek.

Maryland amerikai állam ügyészei vádat emeltek egy nyolcéves kisfiú ellen, aki revolverrel megsebesített egy hétéves kislányt kedden reggel, írja a The Washington Post szerdai száma.

A gyerek azután lőtt rá áldozatára, hogy ki akarta rabolni egy napközi otthon előtt. A fiú büntetett előéletű apját letartóztatták, ellene egyebek között azon a címen emeltek vádat, hogy nem zárta el a lőfegyvert, amelyhez így a felügyelet nélkül hagyott kiskorú hozzájuthatott.

A Germantownban élő harmadik osztályos kisfiú kedden hátizsákjában bevitte a 38-as kaliberű revolvert a napközi otthonba. A kislányt a karján érte a golyó, és súlyosan megsérült, de állapota már stabil.

Gyámság alá helyezték a fiút

A rendőrség először úgy nyilatkozott, hogy a fiú véletlenül lőtte meg jobb felső karján a kislányt, a lap azonban úgy értesült, hogy a fiú ki akarta rabolni a lányt, mielőtt meghúzta volna a ravaszt. A kislányt kórházba vitték, állapota stabil.

A The Washington Post úgy tudja, már korábban is előfordult, hogy a gyerek fegyverrel érkezett a napközibe.

A fiú ellen, mint fiatalkorú ellen több, közelebbről nem ismertetett pontban is vádat emeltek, és Maryland állam ifjúságvédelmi hivatalának gyámsága alá helyezték.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.