Piroska
-10 °C
1 °C

Pedofil a pedofil papokról szóló könyv szerzője

2003.07.29. 21:53
Az ausztrál anglikán egyház pedofil ügyeiről könyvet író szerzőpáros egyik tagja elismerte, 12 éves kislánnyal volt viszonya. A férfi kihasználta lányt, akinek végül abortuszra kellett mennie.
Az ausztráliai anglikán egyház tekintélyes személyiségeinek pedofil cselekményeit feltáró Nem a krisztusi úton című könyv egyik pszichológus szerzője maga is elismerte a bíróság előtt, hogy nemi kapcsolatot folytatott egy kiskorúval.

Az utóbbi hónapokban több hasonló eset is megtépázta az ausztráliai anglikán egyház tekintélyét: le kellett például mondania Peter Hollingworth volt anglikán érseknek a főkormányzói tisztségről, mert kiderült, hogy fiatal pap korában - több mint 40 éve - megerőszakolt egy nőt, majd pedig a kilencvenes években eltussolta egyháza papjainak gyermekekkel szemben elkövetett visszaéléseit.

A jelenleg 57 éves Michael James Crowley pszichológus, aki 1997-ben az egyházi személyek pedofil és más kifogásolható szexuális cselekményeiről készített tanulmányt, beismerte hétfőn az ellene folytatott bírósági tárgyalás során, hogy 1974-ben, 31 éves korában, amikor nevelőtanárként működött, elcsábított egy 15 éves lányt.

Crowley, aki a lányt levelekkel és ajándékokkal árasztotta el a "klasszikus liliomtipró" szerepét játszotta meg, mondta el Time Ellis, ügyész.

A pszichológus a lánynak iránta érzett szerelméről beszélt, ekkor az áldozat még csak 12 éves volt. Három év múlva létesített vele szexuális kapcsolatot először, egy évig voltak együtt, végül a lánynak meg kellett szakítania terhességét.

Az ügyész elmondta azt is, Crowley csak önmagára gondolt, és nem volt tekintettel tetteinek következményeire, és teljes mértékben kihasználta a fiatal lányt. Crowleyt várhatóan csütörtökön ítéli el a bíróság.

A könyv társszerzője, Tonia Kohl elmondta, Crowley beismert tettei egyáltalán nem homályosítják el könyvük igazságtartalmát, amit az anglikán egyház pedofil ügyeiről feltártak.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.