Előd
5 °C
12 °C

Büntetése néhány pohár tea

2003.08.07. 08:17
Korszakalkotó büntetési gyakorlatot vezetett be egy Santa Fe-i bíró, aki elítéltjeit a tradicionális kínai tai chi tornára, japán teára, valamint meditációs gyakorlatok végzésre bünteti.
A rendhagyó büntetést Frances Gallegos, Új Mexikó állam bírája egy program keretében vezette be. A program fiatal, erőszakos cselekedetekkel bíróság elé állított elkövetőket célozza meg - írja a Yahoo News.

"A hagyományos büntetések sikertelennek bizonyoltak" - nyilatkozta a Gallegos, kiemelve, hogy ezekben az esetekben a visszaesés valószínűsége túlságosan magas.

Pszichológus tanácsolta

A bíró egyébként gyakorlatának kidolgozásában egy keleti gyógymódokkal foglalkozó pszichológus, egyben minisztériumi tisztviselő tanácsára döntött az alternatív program bevezetése mellett.

De Francis úgy gondolja, a tai chi gyakorlatok, a tea és a meditáció segít az embereknek megtalálni a belső nyugalmat, és nem egy külső ellenséget keresnek majd, hanem megpróbálják önmagukban legyőzni az ellenfelet.

Lehet szemetet gyűjteni is

A programban októbertől vehetnek részt a főként ittas vezetéssel, verekedésben vétkesnek talált fiatal elkövetők, akik az eljárás során választhatják ezt a fajta büntetést. Az alternatívák között szerepel egyébként szemétgyűjtés is.

A javító osztályokban tizenkét héten át, heti kétszer két órában vehetnek részt a fiatalok. Az órákat a bíróság épületében tartják, a gyertyákkal és tükrökkel meghittebbé tett előcsarnokában. A kurzus 180 dollárba kerül az elítélteknek.

A résztvevők teát kapnak a szeánsz végén, amelybe nyugtató hatású Kava Kavát tesznek, levezetésképpen pedig relaxációs akupunktúrás kezelésben részesülnek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Őszi szünet

Utazzon el családjával! Segítünk hogy megtalálja a legjobb ajánlatokat.