Timót, Xénia
-10 °C
-1 °C

Zseniális bankkártya-klónozót üldöznek Pécsett

2003.12.18. 08:54
Rejtett kamerával olvasta le a PIN-kódot, a kártya adatait jeladóval továbbította saját számítógépére egy nyilvános pécsi bankautomatából. A kapott adatok alapján klónozta le a bankkártyákat. A rendőrség keresi a tettest, az okozott kár egyelőre nem ismert.
Egyelőre nem találja a rendőrség azt a férfit, aki Magyarországon egyedülálló módszerrel másolt bankkártyákat Pécsett. A ma nyilvánosságra került ügy főszereplője szökésben van, és a módszerén kívül még az általa okozott kár sem ismert.

Trükkös cracker

A férfi az egyik pécsi bankautomata kártyabefogadó nyílásába egy olyan szerkezetet szerelt, ami a kártyáról az elektronikus adatokat rádióhullámok útján a férfi számítógépére továbbította.

A PIN- kódok leolvasásához egy lámpának álcázott kamerát használt, melyet az automata helyiségében szerelt fel. Az első adatok alapján a férfinak feltehetően kocsival a helyszín közelében kellett tartózkodnia, mivel a kamerát távirányítóval lehetett irányítani.

Mikor valaki a bankkártyáját a leolvasó nyílásba dugta, az adatok megjelentek a férfi laptopján, miközben a távirányítású kamerával rögzítette, milyen kódot üt be a bank ügyfele. Az adatok és a kód birtokában egy internetről letölthető program segítségével elkészítette a kártyák klónjait.

Nem tudni, mennyi pénzt szerzett

A trükkre a bank egyik belső ellenőre jött rá. Az automata ellenőrzésekor feltűnt ugyanis, hogy a leolvasó nyílás mérete kicsivel nagyobb mint kellene. A rendőrök egyelőre a technikai eszközöket foglalták le, a kártya-klónozó bűnözőt egyelőre nem találjak.

Még azt sem lehet tudni hány helyen, hány alkalommal figyelt meg automatából pénzt felvevő gyanútlan polgárokat az ismeretlen férfi és hogy mennyi kárt okozott tevékenységével.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.