Emánuel
3 °C
12 °C

Ledöntötték a Moszkva téri keresztet

2002.12.29. 18:00
Az éjjel ledöntötték a Moszkva téren felállított fakeresztet. Az ötméteres kereszt megrongálása miatt vizsgálatot indított a rendőrség. Két éve a városligeti Regnum Marianum emlékkeresztjét fűrészelte ki egy fiatalokból álló csoport.
A ma hajnalban ismeretlen tettesek ledöntötték a Moszkva téren felállított karácsonyi fakeresztet - értesült a HavariaPress. Az öt méteres fakeresztet szemtanúk szerint fiatalok törték darabokra. A Boldog Karácsonyt a keresztény Magyarországnak feliratot széttépték, a mécseseket összetörték. Az Ifjú magyarok egyesülete feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Mint emlékezetes, politikai vihart is kavart, amikor 2000 novemberében öt fiatal megrongálta a városligeti Regnum Marianum templom helyén álló fakeresztet. A gimnazista korúból álló csoport elfűrészelte a keresztet és a talapzaton egy "Budapesti Felszabadító Gárda" feliratot hagyott hátra. Az ügy kapcsán akkor az egyházi vezetők és a különösen a jobboldali politikai pártok érezték úgy, hogy súlyos büntetés kell sürgetniük az elkövetőkkel szemben. A fiatalokat a bíróság másodfokon végül májusban felfüggesztett fogházra, illetve börtönbüntetésre ítélte garázdaság büntette miatt.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.