Gyöngyi
2 °C
13 °C

Ledöntötték a Moszkva téri keresztet

2002.12.29. 18:00
Az éjjel ledöntötték a Moszkva téren felállított fakeresztet. Az ötméteres kereszt megrongálása miatt vizsgálatot indított a rendőrség. Két éve a városligeti Regnum Marianum emlékkeresztjét fűrészelte ki egy fiatalokból álló csoport.
A ma hajnalban ismeretlen tettesek ledöntötték a Moszkva téren felállított karácsonyi fakeresztet - értesült a HavariaPress. Az öt méteres fakeresztet szemtanúk szerint fiatalok törték darabokra. A Boldog Karácsonyt a keresztény Magyarországnak feliratot széttépték, a mécseseket összetörték. Az Ifjú magyarok egyesülete feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Mint emlékezetes, politikai vihart is kavart, amikor 2000 novemberében öt fiatal megrongálta a városligeti Regnum Marianum templom helyén álló fakeresztet. A gimnazista korúból álló csoport elfűrészelte a keresztet és a talapzaton egy "Budapesti Felszabadító Gárda" feliratot hagyott hátra. Az ügy kapcsán akkor az egyházi vezetők és a különösen a jobboldali politikai pártok érezték úgy, hogy súlyos büntetés kell sürgetniük az elkövetőkkel szemben. A fiatalokat a bíróság másodfokon végül májusban felfüggesztett fogházra, illetve börtönbüntetésre ítélte garázdaság büntette miatt.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!