Nem vették észre a négyéves kislány agydaganatát

2009.02.12. 08:23 Módosítva: 2009.02.12. 08:35
Gyorsan növekvő rosszindulatú agydaganatot kellett eltávolítani egy négyéves kislány fejéből, ám ez csak hosszú hercehurca után sikerült. Az első kórház haza küldte, a második nem akarta alaposan kivizsgálni.

Két budapesti kórházban sem vették észre, hogy 7 centiméteres, homloklebenyi agydaganata van egy négy éves kislánynak, írja a Magyar Nemzet. A betegség első jelei 2008 novemberében jelentkeztek Ineznél. Előbb a Bethesda, majd a Madarász utcai kórházba került.

Ott néhány nap után már sem beszélni, sem a szemét kinyitni nem tudta a kislány. A gyereket ekkor is csak az anya kérésére vitték CT vizsgálatra, ahol kiderült, hogy egy gyorsan növekvő és terjedő rosszindulatú daganatról van szó. Végül azt amerikai úti idegsebészeten hajtottak végre rajta életmentő műtétet, azóta kemoterápiával, sugárkezeléssel és csontvelő átültetéssel kezelik.

A Bethesdában a lapnak azt mondták, hogy a kislány náluk nem mutatott jellegzetes tüneteket, a Madarász Utcai gyermekkórházban pedig azt, hogy az anya forduljon a jogvédő szervezetekhez, ha úgy látja, hogy hibáztak.