Negyvennyolc gyerekprostituáltat szabadított ki az FBI

2009.02.24. 08:40 Módosítva: 2009.02.24. 08:54
Mintegy 50 kiskorút mentettek meg az amerikai hatóságok az Egyesült Államokban, miután több napos razziát tartottak az FBI ügynökei és a rendőrök különböző, gyerekprostitúcióval foglalkozó bűnszervezetek tagjai után kutatva. Az FBI az utóbbi 6 évben 670 prostitúcióra kényszerített kiskorút szabadított ki.

"Nem tudjuk visszaadni az ártatlanságukat ezeknek a gyerekeknek, de kiszabadítjuk őket a kizsákmányolás és az erőszak köréből", mondta Robert Müller, az FBI vezetője, miután a szervezet az "Operation Cross Country III" fedőnevű művelet során 29 amerikai városban razziázott, és szabadított ki 48, prostitúcióra kényszerített kiskorút a helyi rendőrök segítségével.

Az akció annak a 2003-ban indult kezdeményezés eredménye, amelyik segítségével hatékonyan fogtak össze a szövetségi és a helyi hatóságok, valamint a szociális intézmények, hogy megakadályozzák a gyerekek kizsákmányolását. Az FBI szerint egyébként az utóbbi 6 évben 670 gyereket sikerült megmenteni így.

„Tovább üldözzük azokat az embereket, akik kizsákmányolják nemzetünk gyermekeit”, mondta a Szövetségi Nyomozó Hivatal igazgatója.