Drogos gázolt rendőrt Arlón

2009.03.04. 20:01 Módosítva: 2009.03.04. 20:12
Valószínűleg kábítószert fogyasztott az a férfi, aki gázt adott, és elhajtott az igazoltatás elől Borsodnádasdon. Egy faluval arrébb két rendőrautó satuba fogta, de a sofőr megpróbált kitörni. Eközben zúzott le egy rendőrautót, és ütött el egy rendőrt.

A borsodnádasdi rendőrök a faluban járőröztek délután öt óra tájban, amikor egy út szélén álló autóra lettek figyelmesek, amelyen működött a vészvillogó, mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrök megálltak, és megkérdezték, van-e valami gond.

Az autóban ketten ültek, azt mondták, nincs, és hagyják őket békén. A rendőrök igazoltatták a sofőrt, akinek, mint kiderült, nem volt jogosítványa, mert azt korábban ittas vezetés miatt bevonták. A rendőrök ezután arra kérték a sofőrt, szálljon ki. A sofőr válaszul beindította a motort, és a rendőrök felé hajtott, nekik azonban sikerült elugrani az autó elől.

A kocsit (rendőri erősítés mellett) a szomszéd faluban, Arlóban sikerült megállítani úgy, hogy két járőrkocsi elől és hátul elállta az útját, mondta a szóvivő. Az autó vezetője azonban még ekkor sem állt meg, hátratolatott, nekiment a rendőrkocsinak, és fellökte az ott álló rendőrt. A rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az elvégzett gyorsteszt alapján kiderült, hogy a férfi valószínűleg előzőleg kábítószert fogyasztott. Előállították, vért vettek tőle. A 31 éves ózdi férfi meghallgatása jelenleg is folyik az ózdi rendőrkapitányságon, ellene közúti veszélyeztetés, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás. Utasa ellen nem jár el a rendőrség.