Kokainból készült gipsszel bukott le

2009.03.07. 15:01 Módosítva: 2009.03.07. 15:30
Összesen 11 kilogramm kokaint találtak a barcelonai repülőtéren egy férfinél, aki törött lábán is a kábítószerből készült gipszet viselt.

Letartóztattak egy chilei férfit a barcelonai repülőtéren, miután kiderült, hogy kokainból készült gipszet viselt törött lábán, írja a Telegraph. A 66 éves férfi csomagjainak rejtett rekeszeiben is kokaint találtak a rendőrök, aki összesen 11 kilogramm kábítószert próbált becsempészni az országba Santiagóból.

A rendőrség úgy fedezte fel a kábítószert, hogy befújták a gipszet egy speciális anyagot tartalmazó spray-vel, ami kokainnal érintkezve kék színűre változik.

Jose Antonio Nin rendőrségi szóvivő elmondta, hogy Latin-Amerikából leginkább Spanyolországon keresztül érkeznek drogszállítmányok az Európai Unió területére. Éppen ezért a korábbi tapasztalatok alapján mindig különösen alaposan ellenőrzik a Peruból, Kolumbiából vagy pedig Chiléből érkező gyanús utasokat.

Korábban többször is láttak már olyat, hogy csempészek a gipsz alá rejtették el a kábítószert, de most először fordult elő, hogy az teljesen kokainból készült.