II. János Pálnak tulajdonítanak két csodát

2009.04.03. 15:04 Módosítva: 2009.04.03. 15:26
Két új csodát is a 2005-ben elhunyt II. János Pál pápához kötnek. Az egyik esetben felépült a rákból egy kisfiú, miután felkereste az egykori egyházfő sírját, míg egy amerikai fegyvertámadásban súlyosan megsérült férfin egy korábban megáldott rózsafüzére segített. II. János Pál boldoggá avatását már egy korábbi csoda miatt kezdeményezték.
janospal

A négy évvel ezelőtt elhunyt II. János Pál pápának tulajdonított két újabb csodáról számoltak be a Vatikánban, illetve az Egyesült Államokban.

Egy kilencéves gdanski fiú felgyógyult a veserákból, miután imádkozott II. János Pál sírjánál a római Szent Péter-bazilikában, mondta el Stanislaw Dziwisz krakkói érsek, aki évtizedeken át volt a néhai egyházfő személyi titkára. A fiú nem tudott járni, kerekesszékhez volt kötve, de a sír meglátogatása után kifelé menet a bazilikából hirtelen minden megváltozott. "Felállt és járt" - mondta Dziwisz.

A másik csodáról pedig egy clevelandi kórház papja számolt be az ABC amerikai televízióban. Eszerint a 26 éves Jory Aebly fegyveres rablótámadás célpontja lett. Eközben súlyos fejsérülést szenvedett, de felépült, miután kapott egy olyan rózsafüzért, amelyet a néhai pápa megáldott.

Hamarosan boldoggá avathatják

II. János Pál boldoggá avatási eljárását utóda, XVI. Benedek két hónappal 2005. április 2-ai halála után indította el, ami kivételesen rövid idő. A lengyel hívek szerint viszont az eljárás máris túl hosszú időt vesz igénybe.

A boldoggá avatás egyik feltétele, hogy az illető halála után történnie kell legalább egy olyan csodának, amely bizonyíthatóan az ő közbenjárásának tudható be. Az illető szentté avatásához pedig szükséges, hogy az egyház előzőleg a boldogok sorába emelje. A Szentek Ügyeinek Kongregációja előtt van már egy olyan csodás eset, amelyet II. János Pálnak tulajdonítanak. Felgyógyult Parkinson-kórból egy fiatal francia apáca. Ebben a betegségben szenvedett az egyházfő is.