2024. június 25. 18:00
Hollandia
Ausztria
Olympiastadion III. forduló
2024. június 25. 18:00
Franciaország
Lengyelország
BVB Stadion Dortmund III. forduló
2024. június 25. 21:00
Anglia
Szlovénia
Cologne Stadium III. forduló
2024. június 25. 21:00
Dánia
Szerbia

Pulykakínzó magyarokat fogtak Ausztriában

2009.04.10. 18:13
Több százezer forintnyi kárt okoztak egy lajtapordányi állattenyésztőnek azok a magyar tolvajok, akik csütörtök éjjel buktak le Ausztriában.

Állatkínzó tolvajokat fogott Vulkapordány (Wulkaprodersdorf) közelében az osztrák rendőrség csütörtök éjjel, írja a kisalfold.hu. A helyi rendőrök közúti ellenőrzés közben figyeltek fel a magyar rendszámú furgonra, mert az furcsán haladt a B16-os úton.

A kisteherautó átvizsgálásakor ötven pulykát találtak a raktérben: az élő állatokat több sorban, közel egy méter magasan halmoztak egymás fölé.

A 35 éves sofőr, illetve 34 és 37 éves utasai nem tudták számlával igazolni a baromfik eredetét, és az is kiderült, hogy a sofőrnek még érvényes jogosítványa sincs. A kihallgatáson a sofőr elmondta, hogy lopni érkeztek Ausztriába, és hogy a pulykákat egy lajtapordányi (Leithaprodersdorf) állatfarmról lopták.

A szűk csomagtérbe zsúfolt pulykák közül öt elpusztult, de a többit is le kellett vágnia a tulajdonosnak, miután visszakapta őket, mert a kíméletlen szállítási körülmények miatt súlyosan megsérültek. A lajtapordányi állattenyésztő kára 1440 euró (több mint négyszázezer forint).

A három magyar ellen állatkínzás, lopás, élőállat-szállítási szabályok és a jogosítványra vonatkozó törvény megsértése miatt tettek feljelentést.