Elloptak tizenötezer éles lőszert

2009.05.07. 13:23 Módosítva: 2009.05.07. 15:46
15 láda lőszert loptak el egy, a Ferencvárosi pályaudvaron várakozó tehervonat egyik vagonjából. A kézifegyverekbe való lőszer a siroki Lőszergyárból származott. Úgy tudjuk, a vagont őrizték, szakértő forrásaink szerint indokolatlanul mozgatták a pályaudvaron belül. A rendőrség és az érintettek nem kívánnak bővebb tájékoztatást adni.

Tizenötezer darab éles lőszer tűnt el a ferencvárosi pályaudvaron egy tehervagonból. Csütörtök hajnalban érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, miszerint a ferencvárosi pályaudvarra beérkezett egyik tehervonaton szállított konténert feltörték. A konténerben 15 ezer darab éles lőszer volt, ezeket elvitték.

Értesüléseink szerint a tolvajok felkészülten érkeztek, mivel a szerelvénynek csak azt az egy kocsiját rámolták ki, amiben a lőszer volt. Úgy tudjuk, a szerelvényt egy vasútőr őrizte. Úgy tudjuk, a Ferencvárosi pályaudvaron várakozó szerelvényt átmozgatták, szakértő forrásaink szerint ez kérdéseket vet fel, mert szerintük nem volt feltétlenül indokolt.

Megkeresésünkre a MÁV Cargo a rendőrség kérésére és a nyomozás érdekeire hivatkozva sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta értesüléseinket. Délutáni közleményük szerint "a munkavállalói a szabályozásnak megfelelően elvégezték a fuvartovábbításhoz szükséges vasút-technológiai és ellenőrzési feladatokat. Rendkívüli eseményt nem tapasztaltak".

Értesüléseink szerint a vagonban a siroki Lőszergyárból származó, kézifegyverekbe való lőszer volt. A Független Hírügynökség és az MTI értesülései szerint .45-ös kaliberű töltényeket loptak el. Magyarországon egyetlen fegyveres testületnél sincs rendszeresítve .45-ös fegyver, azaz a szállítmány minden bizonnyal külföldre tartott.A TV2 Tények című hírműsora viszont úgy tudja, hogy 7,62-es, Kalasnyikov gépkarabélyba való lőszerekről van szó.

Megkerestük a lőszergyárat, melynek ügyvezető igazgatója házon kívül volt, pénteken pedig külföldre utazik, munkatársait pedig nem hatalmazta fel nyilatkozattételre.

A rendőrség már megindította a nyomozást lopás és lőfegyverrel, lőszerrel való visszaélés miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen. Bővebb tájékoztatást nem kívántak adni az ügyről.