2024. július 2. 18:00
Románia
Hollandia
Fussballaréna München Nyolcaddöntő
2024. július 2. 21:00
Ausztria
Törökország

A szalaszendi polgármester állítólag megverte egy haragosát

2009.05.19. 18:42
Földre lökte, majd megverte a polgármester Szalaszenden, ezt állítja egy szalaszendi férfi. Az eset még szombaton történt a Borsod megyei faluban. A megvert férfi azt mondja, azóta szédül, fáj a feje, és képtelen ellátni a munkáját. A polgármester viszont tagadja, hogy bántotta volna a férfit, szerinte rosszakarói azért vádolják a veréssel, hogy elmozdítsák hivatalából.

Verekedésről érkezett hír egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluból, Szalaszendről. Az egyik szemtanú arról számolt be, hogy szombaton a polgármester, Verbecz István megállt autójával az egyik kocsma előtt, egy iszogató társaság mellett, és hirtelen egyiküket leteperte a földre, és ütlegelni nkezdte.

Az állítólag megvert férfi, Somosi Sándor a Független Hírügynökségnek azt mondta, megsérült a nyakcsigolyája, azóta szédül, fáj a feje, és nem tud dolgozni.

A polgármester és a férfi egyaránt azt állítja, évek óta rossz a viszonyuk. A férfinak az nem tetszett, hogy a polgármester korábban a lovait az ő földjén legeltette. A polgármester szerint azonban az állítólagos áldozat néhány helyivel együtt évek óta el akarja őt mozdítani posztjáról.

Verbecz István állítja, az dühítette fel, hogy a férfi - úgymond - csúnyán beszólt neki. Ennek ellenére állítja, nem bántott senkit, és erre tanúi is vannak. A polgármester azt mondja, a rendőrség is elfogult vele szemben. Ezt bizonyítja szerinte az a felvétel, amit az eset után rögzített: rendőrségi autóval szállították haza a férfi tanúit.

Hogy kinek van igaza, a hatóságok döntik majd el. A férfi feljelentette a polgármestert a rendőrségen, a polgármester pedig rágalmazás és becsületsértés miatt az ügyészséghez fordult.