Angol vidámparkban dolgozott a pedofília miatt körözött magyar férfi

2009.06.02. 09:33 Módosítva: 2009.06.02. 11:28
Vasárnap rendőrkézre került Angliában egy magyar férfi, akit pedofil bűncselekmény miatt köröztetett a magyar rendőrség.

Angliában fogták el azt a szökésben lévő 25 éves szekszárdi férfit, aki azzal gyanúsít a Tolna megyei rendőrség, hogy 2007-ben megerőszakolt egy négyéves gyermeket, ráadásul tettét egy ötéves gyerek szeme láttára követte el.

A. Balázs ellen európai letartóztatási parancs volt érvényben, és azután került rendőrkézre, hogy egy civil bűnüldöző szervezet, a Crimestoppers közzétette a legkeresettebb, nemzetközileg körözött bűnözők adatait.

A-ról annyit tudtak a hatóságok, hogy feltehetőleg édesapjával együtt dolgozott egy Milton Keynes közelében lévő vidámparkban (vagyis inkább vurstliban), de tartózkodási helye ismeretlen volt a rendőrök előtt.

A rendőrségtől független Operation Infra nevű akció szervezői a többek között Ausztráliában, Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában bújkáló bűnözők megtalálását tűzték ki célul.

Rögtön a körözött emberek adatainak és arcképeinek közzététele után bejelentés is érkezett Milton Keynes-ből, hogy látni vélték az egyik gyanúsított magyart, A. Balázst (a "Most Wanted" listán egyébként szerepel egy másik magyar is, Mózes András marihuánatermesztés miatt kapott két év börtönt, szökésben van).

Miután a Crimestoppershez szinte azonnal befutott egy telefonhívás, a rendőrség vasárnap meg is találta a férfit a vidámparkban, gyerekek körében, amint épp egy katapultot üzemeltetett. A férfit azonnal őrizetbe vették.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mennyi ideje dolgozott a vidámparkban, illetve hogy követhetett-e el további bűncselekményeket. Ha bebizonyosodik, hogy valóban ő erőszakolta meg két éve az ötéves gyereket, akkor tíz év börtönre is számíthat.

A Szekszárdi rendőrkapitányságon érdeklődésünkre elmondták, hogy úgy tudják, valóban elfogták a keresett férfit, bár hivatalos megkeresést ezzel kapcsolatban még nem kaptak az angol féltől. A kiadatási eljárás feltehetőleg hamarosan megindul, és ha hazahozzák a gyanúsítottat, akkor a rendőrég ismét megnyitja a 4 és 6 éves kislányok ellen elkövetett bűncselekmény aktáját, tudtuk meg a városi kapitányságtól.