Rendőrök is benne voltak az idős házaspár útszéli kirablásában

2009.06.06. 14:38
Két rendőr is részt vett egy idős házaspár kirablásában a Győr melletti úton.

Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság pénteken négy embert, akiket azzal gyanúsítanak, hogy tavaly kiraboltak egy házaspárt Győr határában. A gyanúsítottak közül ketten rendőrök voltak a rablás elkövetésekor, egyiküket a gyulai rendőrkapitányságról állították elő.

Tavaly májusban kiraboltak egy idős házaspárt egy Győr melletti úton. A galgamácsai pár Hegyeshalom felől Budapest felé haladt az M1-es autópályán. Egy fehér autó kilométereken át követte kocsijukat, majd leterelték őket a sztrádáról egy elhagyatott útra. Ott a három férfi megkötözte a házaspárt, elvette csomagjaikat és pénzüket, összesen mintegy 1 millió forint értékben. A rablók már az autópályán félrevezették az idős embereket, akik azt hihették, rendőri intézkedés történik.

A több mint egy éve tartó nyomozás során kiderült, hogy valódi rendőrök is érintettek az ügyben. A négy elfogott gyanúsított közül ketten a rablás idején rendőrként szolgáltak, egyikük azóta már elhagyta a testületet, társát a gyulai rendőrkapitányságról állították elő. A négy gyanúsítottat őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket.