Felfüggesztett fogházat kapott a vad nyolcadikos

2009.06.09. 11:02
Felfüggesztett másfél év fogházbüntetést kapott egy nyolcadikos fiú, aki tavaly egy 28 centiméteres csavarral súlyosan megsebesített egy 75 éves férfit, illetve bezárt egy szeméttárolóba egy idős nőt és egy fiatal fiút.

A 15 esztendős, nyolcadik osztályba járó fiú 2008. június 11-én este egy lakótelepi játszótérről hazafelé tartva barátaival elment egy panelfelújítás miatt felállványozott ház mellett. Ott beleállt egy kötélen függő vödörbe és megpróbálta felhúzni magát, de ez nem sikerült neki, nagy robajjal leesett. A zajra egy közeli garázsból kijött egy idősebb féri, aki felelőségre vonta a fiatalokat. Szóváltás alakult ki közöttük, majd a férfi megfogta egyikük földön heverő kerékpárját és elkezdte tolni a garázs felé azzal, hogy értesíti a rendőröket, s tőlük majd visszakapják a biciklit. A fiú ezen feldühödött, megfogott egy 28 centiméteres állványrögzítő csavart, s azt három-négy méterről a férfihez vágta. A fémtárgy több centiméter mélyen a sértett bordái közé fúródott. A férfit a kiérkező mentők szállították kórházba, ahol azonnal megműtötték. A csavar a hasüregbe fúródott, ahol megsértette a májat is. A szakértői vélemény szerint a szennyezett tárgy okozta sérülés a fellépő fertőzés miatt akár halálos is lehetett volna, ha a férfi nem kapott volna megfelelő orvosi ellátást.

A vádlott néhány héttel korábban egy veszekedést követően bezárt egy szeméttárolóba egy idős asszonyt és egy fiatal fiút úgy, hogy a bejárat elé tolt egy teli szemetes konténert. A sértettek csak tíz-tizenöt perc múlva tudtak kiszabadulni. Az idős asszony ezután bement a fiú iskolájába, ahol elmondta a történteket az igazgatónak. A vádlott néhány nap múlva meglátta a buszon a nőt és bosszúból ököllel hátulról fejbe vágta. Az asszony könnyebb sérülést szenvedett, de a történtek miatt az elmúlt évben pszichiátriai kezelésre szorult. A bíróság életveszélyt okozó testi sértés, aljas indokból elkövetett testi sértés és személyi szabadság korlátozása bűntettében mondta ki bűnösnek a fiút.